Χρυσοστόμου: Οι Οικολόγοι ζητούν διαφάνεια στη διαχείριση των υδρογονανθράκων

20:12 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η διαχείριση των θεμάτων που σχετίζονται με το φυσικό αέριο, όπως δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, Ελένη Χρυσοστόμου, θα πρέπει να γίνεται σε ένα πλαίσιο μιας διαφανούς και δημοκρατικής διαδικασίας, χωρίς καθόλου περιθώρια διαπλοκής.

“Χαιρετίζουμε τη διαδικασία που άρχισε ο Υπουργός για ενημέρωση των κομμάτων, σχετικά με τις διαδικασίες που γίνονται για τους υδρογονάνθρακες”, είπε η κ. Χρυσοστόμου, σε δηλώσεις της σήμερα, στο Υπουργείο Εμπορίου, μετά από συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή

Συλικιώτη, με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων για ενημέρωσή των αναφορικά με τις εξελίξεις στα θέματα υδρογονανθράκων.

Όπως ανέφερε η κ. Χρυσοστόμου, “έγινε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος και εκφράσθηκαν απόψεις από όλα τα κόμματα, πρώτιστη δε έγνοια του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών είναι το εθνικό συμφέρον και για αυτό υποστηρίζουμε ότι τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες πρέπει να επενδύονται στην ανάπτυξη και ιδιαιτέρως την πράσινη ανάπτυξη, για να υπάρξει και ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας”.

“Θεωρούμε”, πρόσθεσε η κ. Χρυσοστόμου, “ότι πρέπει να υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός και σύμπνοια των κομμάτων, σε ένα τόσο μείζον και σημαντικό θέμα για τη χώρα μας και ιδιαιτέρως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούμε με την έλευση της Τρόικας”.

“Έχουμε τις προτάσεις που μας δόθηκαν, θα τις μελετήσουμε και θα επανέλθουμε”, δήλωσε η κ. Χρυσοστόμου, “με προτάσεις και εισηγήσεις, κάτι που ζήτησε και ο Υπουργός Εμπορίου από τα κόμματα, για περαιτέρω διαβουλεύσεις, έτσι ώστε να υπάρχει σύμπνοια και σωστή διαχείριση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα