Προτεραιότητα η επαναφορά του επιδόματος πολυτέκνων στο επίπεδο Δεκεμβρίου 2011 δηλώνει ο Σ. Μαλάς

20:07 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ως πρώτη προτεραιότητα έθεσε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς την επαναφορά των επιδομάτων των πολυτέκνων στο επίπεδο Δεκεμβρίου 2011, χαρακτηρίζοντας το σχετικό αίτημα της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων δίκαιο.

Ο κ. Μαλάς συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπείες της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων και ακολούθως με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με την

Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, ο κ. Μαλάς είπε ότι τα προβλήματα των πολυτέκνων είναι πολύ πιο σύνθετα απ’ ότι ενδεχομένως τα αντιλαμβανόμαστε επί του παρόντος. «Δεν είναι μόνο οικονομικά προβλήματα, είναι προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση των παιδιών τους, το βάρος το οποίο επωμίζονται για την εξασφάλιση ποιότητας ζωής των παιδιών τους είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με οικογένειες μικρότερου μεγέθους» δήλωσε.

Ανέφερε πως ως εκ τούτου θεωρεί δίκαιο το αίτημα των πολυτέκνων για επαναφορά των επιδομάτων στο επίπεδο που ήταν πριν από το Δεκέμβριο του 2011 και αυτό αποτελεί και την πρώτη προτεραιότητα. Δεύτερη προτεραιότητα, όπως πρόσθεσε, είναι η συζήτηση για προώθηση ενός σχεδίου αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από οικογένειες πολυτέκνων, που θα δημιουργήσει συνθήκες μείωσης των εξόδων μιας πολύτεκνης οικογένειας κυρίως σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Σταύρος Μαλάς δήλωσε ακόμη ότι η Κύπρος πρέπει να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο φορέα με σωστή επιστημονική κατάρτιση για την εκπόνηση μιας μακροπρόθεσμης δημογραφικής πολιτικής που να λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες πέρα από τον αριθμό των γεννήσεων, όπως για παράδειγμα, οι επιπτώσεις των γεννήσεων, οι επιπτώσεις των επιδομάτων στις γεννήσεις, η δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών κ.ο.κ.

«Αυτά όλα αποτελούν παραμέτρους που θα πρέπει να μελετήσουμε για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη δημογραφική αλλά και κοινωνική πολιτική» είπε.

Ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε τέλος ότι γνωρίζει πως τα αιτήματα των πολυτέκνων είναι περισσότερα, όμως ο ίδιος θέλει να είναι μετρημένος στο τι υπόσχεται έτσι ώστε να μην είναι οι υποσχέσεις του χωρίς αντίκρισμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων Παρασκευάς Σαμάρας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία της Οργάνωσης παρουσίασε στον κ. Μαλά τα προβλήματα και τις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι, κάνοντας λόγο για εξοντωτικές αδικίες σε βάρος των πολύτεκνων τον τελευταίο χρόνο.

Είπε ότι ο κ. Μαλάς έδειξε κατανόηση αναγνωρίζοντας τα δίκαια των πολυτέκνων και υποσχέθηκε ότι θα κινηθεί με το σωστό τρόπο προς την πλευρά της ανάπτυξης ώστε να μην χρειαστεί να γίνουν νέες περικοπές.

Ο κ. Σαμάρας ανέφερε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της ανάγκης προστασίας των πολύτεκνων οικογενειών από κατασχέσεις σπιτιών σε περίπτωση που αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις για τα στεγαστικά δάνεια, αλλά και άλλα ζητήματα που έχ

Keywords
Τυχαία Θέματα