Η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εμφορείται από πνεύμα δημιουργικής διάθεσης (άποψη)

Του Γιώργου Καραϊβάζ ([email protected])

Νέος άνεμος άρχισε να πνέει και να «φουσκώνει» τα πανιά της αστυνομίας από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Κι αυτό δεν οφείλεται σε κάποια… καιρική μεταβολή, αλλά στη μεταβολή της μορφής της ηγεσίας.

Ο πρώην αρχηγός Νίκος Παπαγαννόπουλος απομακρύνθηκε μετά από τη δια περιφοράς σύγκληση του ΚΥΣΕΑ κι αντικαταστάθηκε από τον μέχρι εκείνη την ώρα επιθεωρητή βόρειας Ελλάδας,

αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη.

Και οι κρίσεις στους ανώτατους και στους ανώτερους βαθμούς που ακολούθησαν, απέδειξαν πως η νέα ηγεσία εμφορείται από πνεύμα δημιουργικής διάθεσης και προσφοράς. Κι αυτό γιατί αποτίναξε από πάνω της πολλά βαρίδια και σ’ αυτό «συνηγόρησε» η προτεραία εμπειρία και γνώση του νέου αρχηγού από τη θητεία του στις εσωτερικές υποθέσεις (αδιάφθοροι) της ΕΛ.ΑΣ. Γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.

Ο νέος αρχηγός, ωστόσο, θα κριθεί εκ των πραγμάτων, παρότι η επιλογή του σκόρπισε ελπίδες και χρυσές προσδοκίες στο προσωπικό και στο χέρι του είναι, όταν το πλήρωμα του χρόνου θα τον φέρει ante portas, ν' αποδείξει πως υπήρξε αντάξιος της πολλαπλής επένδυσης που έγινε πάνω του. Αν οι αστάθμητοι παράγοντες δεν καθορίσουν άλλες εξελίξεις, θέλουμε κι εμείς να πιστέψουμε και να συμμεριστούμε αυτές τις ελπίδες, καθώς η προηγούμενη ιστορική διαδρομή αποτελεί εχέγγυο και καταπίστευμα μιας πορείας προς την εξυγίανση και την ανάταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα