Ο ΠΙΣ δεν τοποθετείται επί του παρόντος για το πόρισμα θανάτου του Α. Κλεάνθους

13:40 19/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί ότι ο κάθε πολίτης, συμπεριλαμβανομένων και των ιατρών, είναι αθώος μέχρι της αποδείξεως της ενοχής του από δικαστήριο του, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ένας ιατρός δεν είναι κατ΄ ανάγκη, αυτόματα και αδίκαστα ένοχος οποτεδήποτε πεθαίνει ένας ασθενής, παρά μόνο αν αποδειχθεί δικαστικά ότι υπάρχει υπαίτια ευθύνη.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή το πόρισμα του θανατικού ανακριτή, που δόθηκε στη δημοσιότητα, σε σχέση με το θάνατο του άτυχου πρώην Υπουργού Άκη Κλεάνθους, ο ΠΙΣ αναφέρει πως ζήτησε και έλαβε

από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αντίγραφο του πορίσματος και στο παρόν στάδιο αποφάσισε να αναμένει την απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας ή της αστικής δίωξης, αν τελικά υπάρξει, και ανάλογα θα τοποθετηθεί.

Προσθέτει, εξάλλου, ότι έχει αποφασίσει πως μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, αν τελικά προχωρήσει δικαστικά, να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας και φυσικά να μην κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση.

Επίσης, ο ΠΙΣ δηλώνει πως υιοθετεί και επικροτεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που εξέδωσε η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, στις 21 Φεβρουαρίου 2014, σχετικά με το περιστατικό και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση.

Κυρίως, καταλήγει, «προσυπογράφουμε την τελευταία πρόταση που αναφέρει ότι σε άκρως εξειδικευμένα ιατρικά θέματα που πολλές φορές δεν πλαισιώνονται από επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση και που μπορούν να προκαλέσουν αδικαιολόγητη, έστω και παροδική ανασφάλεια, αμφιβολίες και αναξιοπιστία στο κοινό, καλό θα ήταν να αποφεύγονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα