Δύο χρόνια φυλάκιση στον ιδιοκτήτη της Famagusta Developers

13:13 19/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στον Κύπρο Κυπριανού, 59 ετών, ιδιοκτήτη της εταιρίας Famagusta Developers, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της απάτης, όταν είχε πωλήσει σε δύο αγοραστές μία μεζονέτα που βρίσκεται στη Λίμνη Παραλιμνίου.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο Κυπριανού κρίθηκε ένοχος, ύστερα από ακροαματική διαδικασία, για υπόθεση εξαπάτησης πελατών, στους οποίους πούλησε το ίδιο διαμέρισμα – μεζονέτα

το Νοέμβριο του 2006, σε διάστημα μερικών μόνο ημερών. Ο Κυπριανού είχε μάλιστα εισπράξει προκαταβολή και από τους δύο αγοραστές του διαμερίσματος, ενώ από τον ένα είχε εισπράξει ολόκληρο το ποσό της πώλησης.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είχε στο παρελθόν εκτίσει ποινή φυλάκισης 6 χρόνων για παρόμοια αδικήματα, ποινή που του επιβλήθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε στη Λευκωσία το 1990.

Ανέφερε ακόμα ότι κυρίαρχο στοιχείο στην επιβολή ποινής από το Δικαστήριο είναι «η κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των δύο αγοραστών» και σημείωσε πως το σχέδιο του κατηγορούμενου «ήταν σε εξέλιξη για αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να οδηγήσει αρκετούς πολίτες στην παγίδα του».

Το Δικαστήριο χαρακτήρισε την υπόθεση «από τις σοβαρότερες υποθέσεις απάτης στην κυπριακή κοινωνία» και πρόσθεσε πως η συμπεριφορά του Κύπρου Κυπριανού εκθέτει την Κύπρο στο εξωτερικό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου υπέβαλε αίτημα για αναστολή της ποινής του πελάτη του, αλλά απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι 2010 και πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να φτάσει στα Δικαστήρια.

Εναντίον του Κύπρου Κυπριανού εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχουν καταγγελίες ατόμων που εξαπατήθηκαν, άλλες καταγγελίες για πλαστογραφία και μη τήρηση των συμφωνηθέντων κατά τη διαδικασία πώλησης και μεταβίβασης διαμερισμάτων και κατοικιών σε Κύπριους αλλά και ξένους αγοραστές.

Εναντίον του ιδιοκτήτη της Famagusta Developers υπάρχουν επίσης καταγγελίες για ποσά που ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, που φέρεται να οφείλει σε διάφορες εταιρείες του κατασκευαστικού τομέα, που τις χρησιμοποιούσε για το χτίσιμο των διαμερισμάτων και κατοικιών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα