Αύριο συνάντηση Υπ. Παιδείας με ΟΕΛΜΕΚ για ωρολόγια προγράμματα

15:03 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την ΟΕΛΜΕΚ συναντάται αύριο το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους, με αντικείμενο τα ωρολόγια προγράμματα δεδομένων των επιφυλάξεων και προβληματισμών που έχουν εκφράσει οι καθηγητές.

Ο Υπουργός ενημέρωσε σήμερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για τα ωρολόγια προγράμματα και σε δηλώσεις του σημείωσε ότι αύριο το απόγευμα θα παρουσιάσει την τελική πρόταση του Υπουργείου και αν χρειάζεται θα δοθούν διευκρινίσεις.

Ανέφερε

ότι παρόλο που ο χρόνος πιέζει, το Υπουργείο έχει λάβει τα μέτρα του και έχει προχωρήσει με τη διαδικασία στελέχωσης, έχοντας υπόψη του και τα δύο σενάρια, δηλαδή στελέχωση και με το υφιστάμενο πρόγραμμα και με το προτεινόμενο.

Ο κ. Δημοσθένους είπε ότι κύριο σημείο της πρότασης αποτελεί η εφαρμογή των προγραμμάτων για τα γυμνάσια και εξήγησε ότι για τα λύκεια θα γίνει περισσότερη συζήτηση «γιατί εκεί έχουμε καινοτομίες, αφού θα ξεκινήσουν αυτά τα προγράμματα το 2013 και θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή τους σε βάθος τριετίας».

Σε ό,τι αφορά τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν για τους αλλόγλωσσους μαθητές, ο Υπουργός είπε ότι το σημερινό σύστημα όπως εφαρμόζεται έχει σοβαρά προβλήματα, ανακοινώνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει πρόταση που θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα, ώστε τα παιδιά αυτά να έχουν κατάλληλη προετοιμασία για να μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια.

Ερωτηθείς για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ για τη μη έγκριση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για τις 140 νέες θέσεις που απαιτούνται, ο Υπουργός είπε ότι δεν κατανοεί τις ανησυχίες.

«Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό, γιατί για να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός πρέπει να έχεις καταλήξει, εμείς δεν έχουμε καταλήξει σε τίποτε και δεν μπορούμε να συζητούμε για συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς», σημείωσε.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις τοποθετήσεις περί θεσμοθέτησης των θέσεων αυτών, ο κ. Δημοσθένους απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας «θα τα πούμε αύριο, από αέρος δεν κάνω συζήτηση και διάλογο».
Σε σχέση, εξάλλου, με τη θέση ότι η αύξηση των ωρών από 35 σε 40 προϋποθέτει την πρόσληψη νέων καθηγητών, είπε ότι θα γίνει συζήτηση για τις πραγματικές ανάγκες και για το τι χρειάζεται και τι όχι.

Ο κ. Δημοσθένους είπε, εξάλλου, τα ωρολόγια εφαρμόζονται στη δημοτική με πολύ μεγάλη επιτυχία και «εκεί έχει κατανοηθεί πλήρως το τι προβλέπει η διαδικασία όπου με άλλες μεθόδους, πέρα από μετωπική διδασκαλία, έρχονται δάσκαλοι να εφαρμόσουν αυτά που οραματιστήκαμε και θέλουμε να υλοποιήσουμε στα πλαίσια εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Keywords
Τυχαία Θέματα