Αύριο ή την Παρασκευή θα δώσει τελικά εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης», δηλώνει ο Έρογλου

19:48 14/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αύριο ή την Παρασκευή δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου ότι θα δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα.

Ενώ αυτό αναμενόταν για σήμερα, ο Τ/κ ηγέτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε σήμερα στο «προεδρικό», ανέφερε ότι αύριο θα έχει νέα συνάντηση με το ΡΤΚ και άλλα «κοινοβουλευτικά» κόμματα. «Θα έχω επαφές μαζί τους με τη σκέψη ότι θα θέλουν να ενημερώσουν για τις διεργασίες επί του θέματος. Μετά από αυτό βεβαίως και θα έρθει

στην ατζέντα το θέμα της εντολής».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου υπενθύμισε ότι χθες είχε συνάντηση με τους προέδρους όλων των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων, σημειώνοντας ότι επειδή κάποια κόμματα ίσως θέλουν να προχωρήσουν σε επαφές με άλλα κόμματα πριν πάρουν την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» δεν θέλησε σήμερα να καλέσει τους προέδρους. Ας κάνουν επαφές για 24 ή 48 ώρες, είπε υπενθυμίζοντας ότι η εντολή θα διαρκέσει για 15 ημέρες. Πρόσθεσε δε ότι αύριο θα συναντηθεί με κάποιους προέδρους κομμάτων και ειδικά εάν υπάρξει πρόταση θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΡΤΚ.

Στο μεταξύ, το ΔΚ – ΕΔ του Σερντάρ Ντενκτάς είχε σήμερα συνάντηση με τον ΚΕΕ στα κεντρικά γραφεία του δεύτερου και όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς αναφέρθηκε σε τετραμερή συνασπισμό, όσα δηλαδή και τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα. Ο πρόεδρος του ΔΚ δήλωσε ότι με τον Ιρσέν Κιουτσιούκ συζήτησαν επίσης το μοντέλο της μεταβατικής «κυβέρνησης» (ΡΤΚ-ΔΚ-ΚΚΔ) και αντάλλαξαν απόψεις για την «κυβέρνηση» που θα σχηματιστεί.

Tην πρόταση Σερντάρ Ντενκτάς για τετραμερή συνασπισμό απέρριψε ο υπό παραίτηση Κιουτσιούκ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει «βουλή» χωρίς αντιπολίτευση και το μοντέλο αυτό δεν είναι εφικτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα