Άσκηση βίας από ‘αστυνομικούς’ καταγγέλουν οι κρατούμενοι στην υπόθεση Σαρρή

16:05 18/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Τέσσερις εκ των πέντε κατηγορουμένων, για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Μιχάλης Σαρρής, ενώπιον του λεγόμενου επαρχιακού δικαστηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία διατύπωσαν και σήμερα παράπονα για άσκηση βίας εναντίον τους από την ψευδοαστυνομία, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή που παρακολούθησε τη σημερινή διαδικασία.

Η κατηγορία αφορά συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και προσπαθούν να χτίσουν μια υπόθεση για παραφύση συνουσία με βάση τον παλιό ποινικό κώδικα, όπως αυτός ήταν πριν την τροποποίησή

του μετά την υπόθεση Μοδινού, εξήγησε η ίδια πηγή.

Σήμερα, πρόσθεσε, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πλην του κ. Σαρρή έδωσαν κατάθεση ενώπιον του ”δικαστηρίου” και κατήγγειλαν ότι και χθες ξυλοκοπήθηκαν από τους λεγόμενους αστυνομικούς. Πρόκειται για 3 ανήλικους, τους Μ.Κ, Ο.Ντ. και Ι.Χ.Γκ και τον Μαχμούτ Μπασιαρίρ, ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου έγιναν οι συλλήψεις το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Στη χθεσινή διαδικασία, ανέφερε η ίδια πηγή, μαρτυρία στο ”δικαστήριο” έδωσαν δύο γιατροί, ο ανακριτής και ο κατηγορούμενος 1, ενώ σήμερα οι κατηγορούμενοι 2,3 και 5 που είναι οι τρεις κάτω των 18 ετών και μετά έγιναν οι αγορεύσεις.

Η ”αστυνομία” είχε ζητήσει χθες 8 ημέρες κράτηση των κατηγορουμένων για να λάβει και άλλες καταθέσεις. Το ”δικαστήριο” εξέδωσε σήμερα απόφαση για άλλες δύο ημέρες για όλους τους υπόπτους, καθώς και να εξεταστούν οι κατηγορούμενοι από γιατρό μετά τον ισχυρισμό τους για ξυλοδαρμό. Και οι 5 επέστρεψαν στον ”κεντρικό αστυνομικό σταθμό” Λευκωσίας.

Στο δικαστήριο τον κ. Σαρρή εκπροσωπούν δύο Τ/κ δικηγόροι, οι Σερχάν Τσινάρ και Οντζέλ Πολιλί, ο τελευταίος εκπροσωπεί και άλλους κατηγορουμένους στην ίδια υπόθεση. Την διαδικασία παρακολούθησαν σήμερα οι Ε/κ δικηγόροι Αχιλλέας Δημητριάδης και Κωσταντής Καντούνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα