ΕΥΡΩΚΟ : Ο προϋπολογισμός στηρίζεται σε σαθρή βάση

16:05 18/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012 «βρίσκεται και στηρίζεται σε μια σαθρή βάση και σε μία λανθασμένη κατεύθυνση» δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Στέλιος Αμερικάνος ο οποίος προέβη σε μια πρώτη εκτίμηση για το περιεχόμενο του προϋπολογισμού τον οποίο ενδελεχώς το ΕΥΡΩΚΟ θα μελετήσει.

Ο κ. Αμερικάνος, σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ,

είπε ότι «μια πρώτη, όμως, ανάγνωση του προϋπολογισμού μας επιτρέπει να εκφράσουμε την εκτίμηση ότι αποδίδει, κατά την άποψή μας, ελάχιστη σημασία στην μεγέθυνση της οικονομίας, επιβάλλει σειρά καινούργιων φορολογιών σε μια προσπάθεια να καλύψει τα δημοσιονομικά ελλείμματα και να πληρώσει συντάξεις, μισθούς και ωφελήματα».

«Αυτό δεν ήταν το ζητούμενο και με αυτό τον τρόπο δεν θα βγούμε από την κρίση», είπε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Αμερικάνος είπε πως «η εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Κόμματος είναι ότι οι προβλέψεις και οι προσδοκίες της Κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων δεν θα υλοποιηθούν γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας».

Πρόσθεσε ότι «μόνο με τις φορολογίες δεν θα πάμε μπροστά».

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, είπε ο κ. Αμερικάνος, «θα τοποθετηθεί επί της ουσίας, θα συνεισφέρει θετικά με μια σειρά προτάσεων σε μια προσπάθεια να επιλύσουμε τα θεσμικά και διαχρονικά προβλήματα της οικονομίας, γιατί, το μέλλον της οικονομίας μας είναι συνυφασμένο με το μέλλον του τόπου μας και το μέλλον του τόπου μας είναι ευθύνη όλων μας».

Ο κ. Αμερικάνος είπε ότι «με τον προϋπολογισμό για το 2012 η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών καλούνται να επιλύσουν μια σειρά προβλημάτων στην οικονομία τα οποία η ίδια η Κυβέρνηση έχει συντηρήσει, έχει δημιουργήσει ή έχει επιτείνει».

«Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα τοποθετηθεί επί της ουσίας του κρατικού προϋπολογισμού αφού τον μελετήσει ενδελεχώς», είπε καταλήγοντας ο κ. Αμερικάνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα