Αποκρύβει τις προθέσεις του ο Ν. Αναστασιάδης, δηλώνει ο Α. Κυπριανού

14:01 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ότι «λίγο πριν από την κάλπη συνεχίζει να προσπαθεί να αποκρύψει τις πραγματικές του προθέσεις, γιατί ξέρει πως οι πολιτικές του για λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις εμπνέουν ανασφάλεια στους πολίτες και απορρίπτονται από την πλειοψηφία του κυπριακού λαού».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε επίσης ότι μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος έχει συνειδητοποιήσει

πως ο Γιώργος Λιλλήκας «αντικειμενικά δεν μπορεί να σταθεί απέναντι από τον κ. Αναστασιάδη γιατί δεν έχει απτές και ρεαλιστικές προτάσεις».

Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως αν και ο Νίκος Αναστασιάδης μιλά για ελπίδα, «οι πολιτικές του, οι θέσεις του, το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μόνο φόβο προκαλούν».

«Αναρωτιόμαστε, τι μπορεί να νιώθει ένας νέος άνθρωπος, όταν ακούει τον κ. Αναστασιάδη να μιλά για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια, να μιλά για περιορισμό του κοινωνικού κράτους, να μιλά για ιδιωτικοποιήσεις σε οποιαδήποτε εκδοχή τους; Προσδοκία και ελπίδα ή ανασφάλεια και φόβο; Τι μπορεί να νιώθει ο μέσος άνθρωπος που έχει ήδη καταλάβει ότι ο κ. Αναστασιάδης συμφωνεί με τις απαιτήσεις και τις πολιτικές της κας Μέρκελ και της Τρόικας;» είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Ανέφερε πως «εάν αυτοί ήθελαν να δώσουν κάτι θετικό στην Κύπρο, δεν θα της κήρυτταν τον πόλεμο με απαράδεκτες φτηνές συκοφαντίες για να υποστηρίξουν τις πολύ σκληρές επιταγές τους που στρέφονται ενάντια στην κυπριακή κοινωνία».

Διερωτήθηκε επίσης «τι μπορεί να νιώθει ο μικρομεσαίος, ο φτωχός, ο άνεργος όταν ήδη γνωρίζει πως ο κ. Αναστασιάδης είναι ο εκλεκτός τους; Προσδοκία και ελπίδα ή φόβο και ανασφάλεια; Η Κύπρια μάνα, που ακούει τον κ. Αναστασιάδη να δηλώνει πως αν εκλεγεί θα εντάξει την Κύπρο στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και στο ΝΑΤΟ και θα βάλει την πατρίδα και τα παιδιά μας σε κινδύνους, αναμιγνύοντας την Κύπρο σε επιχειρήσεις τύπου Ιράκ και Αφγανιστάν τι πρέπει να νιώθει για τον κ. Αναστασιάδη; Προσδοκία και ελπίδα ή φόβο και ανασφάλεια;».

Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο νέος, ο συνταξιούχος, οι γυναίκες, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, είπε ο κ. Κυπριανού, «γνωρίζουν πολύ καλά πλέον ότι ο Σταύρος Μαλάς μπορεί να εγγυηθεί την προστασία και τη στήριξη τους» και πρόσθεσε ότι τώρα όλοι αντιλαμβάνονται πως η μόνη επιλογή που θα αποτρέψει τις πολιτικές του κ. Αναστασιάδη είναι ο Σ. Μαλάς. Όπως δήλωσε, «τώρα όλοι αντιλαμβάνονται πως ο κ. Λιλλήκας αντικειμενικά δεν μπορεί να σταθεί απέναντι από τον κ. Αναστασιάδη. Γιατί δεν έχει αξιόπιστες, συνεπείς και ειλικρινείς θέσεις, δεν έχει απτές και ρεαλιστικές προτάσεις. Αυτό το συνειδητοποίησε και μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος».

«Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και οι στιγμές είναι κρίσιμες» ανέφερε ο κ. Κυπριανού. Ας μην παραδώσουμε, είπε, το μέλλον του τόπου στις επικίνδυνες επιλογές του κ. Αναστασιάδη. «Έχουμε τη δύναμη να ανακόψουμε την πορεία του. Γι’ αυτό, καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Με όσο πιο ψηλά ποσοστά πάει στο β’ γύρο τόσο πιο νικηφόρα μπορεί να καταστεί η υποψηφιότητά του» είπε και κάλεσε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες να ενωθούν με τον Σταύρο Μαλά και στον α’ και στο β’ γύρο» γιατί είναι, όπως ανέφερε, «ένας ηγέτης νέος, αξιόπιστος, συνεπής, ειλικρινής και έντιμος που κερδίζει έδαφος κάθε μέρα, έχει δυναμική και μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο μπροστά».

Keywords
Τυχαία Θέματα