Αποφάσεις για την οικονομία έλαβε η ΠΟΕΔ

16:56 2/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις εξελίξεις γύρω από την κυπριακή οικονομία εξέτασε χθες το ΔΣ της ΠΟΕΔ, το οποίο έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις ως προς τα επόμενα βήματα και τις ενέργειές γύρω από το θέμα.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΠΟΕΔ εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για τον επαπειλούμενο νέο κύκλο μέτρων αυστηρής λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων, με απώλεια σημαντικών κεκτημένων και δραματικές μειώσεις στις μισθολογικές απολαβές, καθώς και για την έλλειψη αρμόδιας ενημέρωσης και διαλόγου, καθώς και την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών οργανώσεων σ’ ένα φάσμα συσκότισης

και άγνοιας των προθέσεων της Τρόικας αναφορικά με τους εργαζομένους.

Επίσης, η ΠΟΕΔ εξέφρασε την αντίδρασή της στην εξαγγελία και τις συναφείς δημοσιεύσεις για την κατάργηση της ΑΤΑ και διαπίστωσε συνέχιση και όξυνση της επίθεσης κατά των εργαζομένων χωρίς να έχει καταγραφεί καμία αποφασιστική κίνηση ελέγχου της φοροδιαφυγής, της αδήλωτης εργασίας και της είσπραξης των ανείσπρακτων φόρων.

Εξέφρασε ακόμα τη βεβαιότητα ότι τα επαχθή μέτρα της Τρόικας δεν θα επιλύσουν τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, όπως άλλωστε συνέβηκε όπου εφαρμόστηκαν, προκαλώντας ένα φαύλο κύκλο επιπτώσεων στην οικονομική ζωή και οδηγώντας σε περαιτέρω υποτροπή με ακαθόριστες συνέπειες.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει πως αυτή την ώρα επιβάλλεται να υπάρξει και να διασφαλιστεί σύμπνοια και ενότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέναντι στις συντονισμένες επιθέσεις, που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι.

«Απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση του κοινωνικού διαλόγου, καθώς και όλων των θεσμών διαβούλευσης για τα εργασιακά θέματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα