ΑΠΟΕΛ: Αθλητική και εθνική περηφάνια για τα επιτεύγματά του

02:05 2/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Αν και η ιστοσελίδα μας δεν φιλοξενεί άρθρα αθλητικού περιεχομένου, εντούτοις δεν μπορούσαμε να απέχουμε από την ιστορική νίκη του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Πόρτο.

Μεγάλα ψυχικά αποθέματα χάρισαν τη νίκη στο ΑΠΟΕΛ και συνάμα περηφάνια σε όλους εμάς για τη δίκαιη νίκη του. 

Τα λόγια δεν μπορούν από μόνα τους να περιγράψουν τα φετινά επιτεύγματα του ΑΠΟΕΛ. Οι μάγκες του Γιοβάνοβιτς κέρδισαν 2-1

την Πόρτο και δίκαια τραγουδάνε ακόμα οι φίλοι του…

Το ΓΣΠ πήρε φωτιά όταν ο Αίλτον άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη και σώπασε για λίγο όταν στο 89΄ ο Χούλκ ισοφάρισε από την άσπρη βούλα. Ένα λεπτό όμως αργότερα ο Μαντούκα διαμόρφωσε το 2-1 και η Ευρώπη αρχίζει να παραμιλά…

Μετά από αυτή του τη νίκη το ΑΠΟΕΛ παραμένει πρώτο με 8 βαθμούς και στην χειρότερη περίπτωση θα τερματίσει τρίτο.

Το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται ένα βαθμό από την Σαχτάρ να τερματίσει δεύτερο.

Την 1η Νοεμβρίου 2011 το ΑΠΟΕΛ έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του… μέχρι την επόμενη

Α ΜΕΡΟΣ

Η Πόρτο ξεκίνησε το παιχνίδι πιέζοντας πολύ ψηλά με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να είναι γρήγορος. Παρά την πίεση το ΑΠΟΕΛ δεν έχασε την συγκέντρωση του και κυκλοφορούσε πολύ καλά την μπάλα.

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι ήρθε στο 9ο λεπτό με ένα σουτ του Χούλκ, το οποίο μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Πάρντο. Στο 17΄ ο Χαραλαμπίδης δέχθηκε μαρκάρισμα στην περιοχή της Πόρτο, με τον διαιτητή να μην δίνει τίποτα. Όπως φάνηκε από την επανάληψη της φάσης, έπρεπε να δοθεί πέναλτι και πρόκειται για σοβαρό διαιτητικό λάθος.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, το ΑΠΟΕΛ ξεθάρρευε και έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 20ο λεπτό έπειτα από μια όμορφη μπαλιά του Μαντούκα στην περιοχή, ο Αίλτον έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Έλτον και έφυγε έξω.

Το ΑΠΟΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ανάγκασε την Πόρτο να κάνει λάθη, να μην μπορεί να αναπτυχθεί ορθόδοξα και ουσιαστικά να μην είναι απειλητικοί.

Το ρολόι στο ΓΣΠ έδειχνε το 42ο λεπτό όταν ο Αίλτον Αλμέιδα έδωσε το έναυσμα για να εκραγεί το ηφαίστειο ΓΣΠ. Ο Βραζιλιάνος άσος μπήκε στην περιοχή της Πόρτο, ανατράπηκε από τον Μαγκαλά και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αίλτον ευστόχησε, το ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα και οι ζητωκραυγές των οπαδών του ΑΠΟΕΛ δημιούργησαν πρωτόγνωρες καταστάσεις…

Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν είχαμε φάση με το ΑΠΟΕΛ να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0.

Β ΜΕΡΟΣ

Χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου με το ΑΠΟΕΛ να πατά καλά στο γήπεδο και την Πόρτο να προσπαθεί να βρει τους διαδρόμους. Στο 63΄ ο Γκουαρίν που πέρασε ως αλλαγή επιχείρησε ένα σουτ το οποίο δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο πολύ σταθερός Πάρντο.

Στο 70΄ ο Μαντούκα που ήταν εξαιρετικός, βρήκε χώρο έκανε το σουτ αλλά κόντραρε σε αμυντικούς της Πόρτο. Ο Περέιρα πραγματοποίησε δύο ταυτόχρονες αλλαγές, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με στόχο το τέρμα.

Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ ήταν σταθερό στα μετόπισθεν και μετά το 75΄ πίεσε από ψηλά με απ

Keywords
Τυχαία Θέματα