”Απίθανο να ληφθεί απόφαση για Ελλάδα στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου”

22:02 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι απίθανο να λάβουν επίσημη απόφαση την επόμενη εβδομάδα σε σχέση με της ζωτικής σημασίας δάνειο διάσωσης για την Ελλάδα, δήλωσε τη Δευτέρα Ευρωπαίος αξιωματούχος, υποβαθμίζοντας τις προσδοκίες για καθοριστική συνεδρία των Υπουργών σε σχέση με την Ελλάδα.

Η συνεδρία του Eurogroup

στις 12 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, θα είναι “ένα στάδιο”, είπε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας στο περιθώριο της συνάντησης της Ομάδας των 20 κορυφαίων οικονομιών στον κόσμο (G20), στην Πόλη του Μεξικού.

“Δεν έχουμε ένα όπλο που κρατείται πάνω στα κεφάλια μας για να καταλήξουμε σε επίσημη απόφαση την 12η” Νοεμβρίου, είπε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να απελευθερώσει μια δόση από το πακέτο διάσωσης της, ύψους €31,5 δισεκατομμύρια ή για να τεθεί ενώπιον κινδύνου χρεοκοπίας αυτό το μήνα.

Αλλά η Ελλάδα θέλει επίσης μια διετή επιμήκυνση στην υλοποίηση των δημοσιονομικών της υποχρεώσεων. Η καθυστέρηση, ωστόσο, θα απαιτούσε νέα χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί ότι το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα γίνει βιώσιμο μέχρι το 2020.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η δόση του δανείου διάσωσης θα εκταμιευθεί μόνο “όταν όλες οι προϋποθέσεις εκπληρωθούν”, στις οποίες περιλαμβάνονται η ψήφος του ελληνικού κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα και εγγυήσεις ότι η διάσωση θα χρηματοδοτηθεί και το χρέος θα είναι βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα