Απίστευτο: Πέθανε από ηλεκτροπληξία απαντώντας στο iPhone που φόρτιζε

09:34 16/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

ΣΟΚ σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο προκαλεί η είδηση του θανάτου μιας νεαρής γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με την αδελφή της, υπέστη ηλεκτροπληξία όταν επιχείρησε να απαντήσει σε τηλεφώνημα ενώ φόρτιζε το iPhone της.

Πρόκειται για την 23χρονη Μα Αϊλούν, κάτοικο της επαρχίας Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας και αροσυνοδό της εταιρίας China Southern Airline.

«Θα ερευνήσουμε σε βάθος και θα συνεργαστούμε με τις αρχές στην υπόθεση αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple

στο Πεκίνο.

Ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, Γιουελούν, δήλωσε στην κινεζική Apple Daily ότι η Μα Αιλούν πέθανε αφού τη διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα και επιβεβαίωσε πως όλα τα αξεσουάρ του κινητού της τηλεφώνου ήταν γνήσια, τα οποία εξετάζουν και οι κινεζικές αρχές.

Η αδελφή της σοκαρισμένη από τον θάνατο της 23χρονης έγραψε στο τόπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo: «Θέλω να πω σε όλους να μην κάνουν κλήσεις όσο το τηλέφωνό τους φορτίζει».

Μέσα σε λίγα λεπτά δεκάδες ήταν τα ανάλογα μηνύματα Κινέζων στο Weibo που εφιστούσαν την προσοχή στη χρήση των τηλεφώνων όσο βρίσκονται σε διαδικασία φόρτισης, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνιζαν ότι οι χρήστες πρέπει να αγοράζουν μοναχά αυθεντικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Μα Αϊλούν πέθανε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο τόνισε ότι «δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν για το θάνατό της ευθύνεται το κινητό τηλέφωνο».

Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ίχνη από κάψιμο εντοπίστηκαν στις δυο πλευρές του τηλεφώνου και ότι ο ηλεκτρικός φορτιστής που χρησιμοποίησε το θύμα δεν ήταν ο φορτιστής που δίνει η Apple μαζί με τα τηλέφωνά της, τα οποία πωλούνται στην Κίνα.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για την Apple και τα προϊόντα της-πολλά από τα οποία συναρμολογούνται στην Κίνα-είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα