Μάθετε τι μας οξειδώνει και αντιδράστε

07:52 16/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το στρες και το χρόνιο άγχος: Το βάζω ως πρώτο στη σειρά, γιατί επιφέρει τόση οξείδωση στον οργανισμό μας όσο τίποτε άλλο, όπως και γιατί δεν μπορούμε να το παρατηρήσουμε, να το μετρήσουμε ή να το ελέγξουμε αρχικά.

Δεν είναι τυχαίο που αναφερόμαστε για κάποιον ότι: ‘…του πρήστηκε το συκώτι’ ή ‘άσπρισαν τα μαλλιά του από την στεναχώρια’ κλπ.

Ότι εισπνέουμε: Το κάπνισμα και η ζωή σε μολυσμένη ατμόσφαιρα έχουν σαν συνέπεια τη σημαντική οξείδωση του οργανισμού μας. Όλοι μας έχουμε αισθανθεί τη διαφορά όταν βρισκόμαστε στην εξοχή ανάμεσα στα δέντρα και την βλάστηση.

Επιλέξτε … η

απόφαση δική σας.

Η διατροφή μας: Τα υλικά που προμηθεύουμε τον οργανισμό μας είναι καθοριστικής σημασίας. Ποτέ δεν θα επιλέγαμε να βάλουμε στο αυτοκίνητό μας χαμηλής ποιότητας λάδια ή ‘νοθευμένη’ βενζίνη.

Τότε γιατί να επιλέξουμε να βάλουμε στον οργανισμό μας ‘σκάρτα’ υλικά που εκ των προτέρων τα γνωρίζουμε; Για τη διατροφή μας λοιπόν πρέπει να επιλέγουμε τροφές με υψηλή διατροφική αξία, λαμβάνοντας υπόψη μας και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν ως προληπτικού μέσου για διάφορες ασθένειες.

Κατάλογος 15σούπερ τροφών….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα