Άντρος Κυπριανού: “Δεν δεχόμαστε ατεκμηρίωτες καταγγελίες”

15:15 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γερμανία είναι προφανές ότι επιχειρεί να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στον ευρωπαϊκό χώρο και να εκμεταλλευτεί την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην ΚΣΣΕ, Tiny Kox.

Και βρέθηκε, είπε, σε αυτή την κατάσταση εκμεταλλευόμενη τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, επιβάλλοντας συγκεκριμένες πολιτικές στο σύνολο της ΕΕ. Η ουσία της ΕΕ, πρόσθεσε, δεν είναι αυτή που προσπαθεί να επιβάλλει η Γερμανία. «Η

ΕΕ είναι μια ένωση κρατών στην οποία θα έπρεπε να υπάρχει μια ισοτιμία μεταξύ των κρατών και ταυτόχρονα ένα αυξημένο αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών».

Διαπιστώνουμε τώρα ότι η Γερμανία θέλει να επιβάλλει τις απόψεις της πάνω σε ολόκληρη την ΕΕ και να συγκεντρώσει τον πλούτο της Ευρώπης, συνέχισε. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε, ζητήματα που δεν έχουν τεθεί από την Τρόϊκα, να συζητηθούν από το οποιοδήποτε κοινοβούλιο. Και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μπροστά στις οποιεσδήποτε απειλές απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, που σχολίαζε τις τελευταίες δηλώσεις από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ για τον εταιρικό φόρο και τις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο, πρόσθεσε επίσης ότι «όσο έχουμε εμείς ανάγκη από τη στήριξη της Τρόϊκας, τόση ανάγκη και η Γερμανία να διατηρηθεί η ευρωζώνη ενωμένη». Αν θεωρούν ότι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, είπε, θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες που θα απειλήσει και τη δική τους υπόσταση, λέγοντας πως είμαστε μια ένωση κρατών, όπου το ένα κράτος χρειάζεται το άλλο και τα ισχυρά κράτη πρέπει να βοηθήσουν αυτά που έχουν ανάγκη στην παρούσα φάση, ώστε να μπορέσει η ΕΕ να συνεχίσει ενωμένη.

Ατεκμηρίωτες κατηγορίες, που έχουν καταρρεύσει από την ίδια την Τρόϊκα, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν μας αγγίζουν και δεν μας αφορούν, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ρωσικό δάνειο, ο Αντρος Κυπριανού είπε ότι το θέμα «έχει ξεκαθαρίσει επαρκώς», το χειρίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και παρέπεμψε για απαντήσεις στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα