Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει ο Γ. Λιλλήκας πίσω από το θέμα του εταιρικού φόρου

14:23 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφορικά με τα ρωσικά κεφάλαια και την παρουσία ρωσικών εταιριών στην Κύπρο είναι εντελώς αβάσιμα και έχουν πολιτικές σκοπιμότητες, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι ρωσικές καταθέσεις και εταιρείες υπάρχουν και στην Αυστρία.

“Τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφορικά με τα ρωσικά κεφάλαια και την παρουσία ρωσικών εταιριών στην Κύπρο

είναι εντελώς αβάσιμα και έχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όσες ρωσικές εταιρείες και ρωσικές καταθέσεις υπάρχουν στην Κύπρο, άλλες τόσες, αν όχι περισσότερες, υπάρχουν στην Αυστρία και είναι ιδιαίτερα προσβλητικό μια χώρα-μέλος της ΕΕ να θεωρεί ότι μπορεί σε μια άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ, που ομόφωνα έγινε αποδεκτή στην ΕΕ αλλά και είναι και μέρος του Eurogoup, να γίνεται ξέπλυμα βρώμιου χρήματος”, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψής του στη δεξαμενή σκέψης “Θουκυδίδης”.

Αφού υπενθύμισε ότι ο εταιρικός φόρος της Κύπρου διαμορφώθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση της ΕΕ κατά την ένταξη της Κύπρου στην Ένωση, ο κ. Λιλλήκας πρόσθεσε πως το ζήτημα του εταιρικού φόρου μπορεί να συζητηθεί και πρέπει να συζητηθεί αν το επιθυμούν κάποιες χώρες στους θεσμούς της ΕΕ όπως είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

“Είναι και απαράδεκτο, αλλά και επικίνδυνο να παρακαμφθούν οι θεσμοί της ΕΕ, είναι ανήθικο να γίνει εκμετάλλευση της δυσκολίας που αντιμετωπίζει ένα κράτος-μέλος για να παρακαμφθούν οι θεσμοί της ΕΕ και να εισαχθούν από την πίσω πόρτα αποφάσεις πάνω σε ένα κράτος, αποφάσεις οι οποίες υπό διαφορετικές περιπτώσεις θα έπρεπε να ληφθούν ομόφωνα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”, πρόσθεσε, επικρίνοντας την γερμανική Κυβέρνηση των τελευταίων δύο χρόνων ότι υποσκάπτει την αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης και ότι “κινδυνεύουν να μετατρέψουν το ευρώ από κοινό νόμισμα σε εθνικό νόμισμα”.

Λέγοντας ότι δεν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια για διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ο υποψήφιος Πρόεδρος συμπλήρωσε ότι “με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να καταλήξουμε σε στενά χρονοδιαγράμματα και να διαπραγματευόμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο επιτρέποντας σε κάποιες πρωτεύουσες να μας επιβάλουν ή να επιχειρούν να μας επιβάλουν αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν καταστροφικό αποτέλεσμα και για τις επόμενες γενιές”.

Συνάντηση με Δεξαμενή Σκέψης “Θουκυδίδη”

————————————————————

Εξάλλου σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνάντηση με τη δεξαμενή σκέψης “Θουκυδίδης”, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι εγκαινιάζει σήμερα σειρά συναντήσεων με την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη υιοθετηθεί μελέτες που έχει κάνει η δεξαμενή σκέψης “Θουκυδίδης” και οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο προεκλογικό του πρόγραμμά.

Είπε ακόμη ότι το επιτελείο θα εξαγγείλει σύντομα την πραγματοποίηση διεπιστημονικού συμβουλίου “το οποίο στόχο θα έχει την παραγωγή σκέψης και προτάσεων για τη διαμόρφωση σύγχρονων και αποτελεσματικών πολιτικών εκσυγχρονισμού του κράτους μας, αλλά και γενικότερα της οικονομίας και τω

Keywords
Τυχαία Θέματα