Kυπριακό, ΑΟΖ και Προεδρία συζήτησε με τον Αυστριακό Πρέσβη ο Ηλιάδης

15:03 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Αυστρίας Karl Michael Mueller είχε το πρωί ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, θέματα ΑΟΖ και την πορεία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση έγινε και ανασκόπηση των εξαίρετων διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς και αντηλλάγησαν απόψεις στα θέματα ασφάλειας

και άμυνας καθώς και στη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων Άμυνας. Οι δύο άνδρες εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι διμερείς σχέσεις θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να αναβαθμίζονται.

Ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Πρέσβη αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας. Αφού επανέλαβε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου για τη στήριξη της Αυστρίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και στις σταθερές θέσεις αρχών που τηρεί, εξέφρασε, επίσης, εκτίμησή για τη μακρά και συνεχή συμμετοχή της Αυστρίας στην UNFICYP η οποία μέχρι σήμερα ανήλθε στις 17.000 προσωπικό.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι η Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Αυστριακό Πρέσβη για τη μέχρι τώρα πορεία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ όσον αφορά τον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου και αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμμετοχή και στη συνεργασία της Αυστρίας στις μέχρι στιγμής διοργανώσεις.

Ο Πρέσβης της Αυστρίας επαναβεβαίωσε τις σταθερές θέσεις αρχών της χώρας του για λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και επανέλαβε τη σταθερή και διαρκή στήριξη της Αυστρίας στις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Χαρακτήρισε επιτυχημένη την μέχρι τώρα πορεία της Κυπριακής Προεδρίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ολοκληρωθεί με εξαιρετική επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα