Αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ στα κατεχόμενα για την επέτειο του ψευδοκράτους

15:07 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι μακρές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό φθάνουν αυτές τις ημέρες στο τέλος τους, δήλωσε ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής, Χασάν Μποζέρ, ενημερώνοντας αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, που έφθασε στα κατεχόμενα για την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Μποζέρ είπε πως το ψευδοκράτος είναι η πατρίδα όλων των Τούρκων και πως η μεγαλύτερη γιορτή για τους Τ/κ είναι η 15η Νοεμβρίου.

Ο κύριος στόχος των Ε/κ, υποστήριξε, ήταν να προσαρτήσουν την Κύπρο

στην Ελλάδα και τότε ήταν που η Τουρκία, χρησιμοποιώντας το φυσικό της – όπως είπε – δικαίωμα από τις συμφωνίες εγγυήσεως πραγματοποίησε την ειρηνευτική – κατά τον Χασάν Μποζέρ – επιχείρηση.

Εξαγγέλλοντας οι Ε/κ ότι είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες της Κύπρου, συνέχισε, και οι Τ/κ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του ψευδοκράτους. Από τότε, είπε, προσπαθούν να ενσωματωθούν στη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Μποζέρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις ψευδοκράτους – ΠΓΔΜ μπορούν να διευρυνθούν.

Από την πλευρά ο Βουλευτής του τουρκικού Δημοκρατικού κόμματος, Κενάν Χασίπ, αναφέρθηκε στην περίοδο του δημοψηφίσματος και σημείωσε ότι παρ’ ότι οι Τ/κ είπαν ναι στο σχέδιο Ανάν η ΕΕ δεν τους αποδέχθηκε. Παρόμοια προβλήματα, υποστήριξε, αντιμετωπίζει και η χώρα του με την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα ετοιμότητα να προβούν σε νέα βήματα για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων στον τουρισμό και τον αθλητισμό μεταξύ ψευδοκράτους και ΠΓΔΜ.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκάλων Γυναικών ΠΓΔΜ, Σουζάν Μουσλί είχε συναντήσεις με γυναίκες «βουλευτές» της ψευδοβουλής που είναι και μέλη οργανώσεων της κοινωνίας και αναφέρθηκε στη δυνατότητα διοργάνωσης κοινών συμποσίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα