Έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας για τους θανάτους νεογνών στη Θεσσαλονίκη

15:07 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, αναφορικά με το θάνατο τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, λόγω του ιού Κλεμπσιέλα.

Η έρευνα διατάχθηκε ώστε να διαπιστωθεί αν οι θάνατοι προήλθαν από αμέλεια και κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες

των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να σταματήσουν προσωρινά οι εισαγωγές νεογνών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», με τους αρμόδιους να τονίζουν ότι απαιτείται αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών.

Από τον ιό Κλεμπσιέλλα  έχουν προσβληθεί άλλα τέσσερα νεογνά που νοσηλεύονται στη Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία συνολικά εμφανίστηκαν επτά περιστατικά μικροβιαιμίας από τις 2 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Από αυτά τα τρία νεογνά έχασαν τη μάχη με το θάνατο εξαιτίας του μικροβίου αυτού. Όπως αναφέρεται τα βρέφη είχαν χαμηλό βάρος και έπασχαν από σοβαρά νοσήματα και για αυτό νοσηλεύονταν στη Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Στα υπόλοιπα βρέφη χορηγείται αντιβίωση, ως μέτρο προφύλαξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα