Αντικατάσταση Ντάουνερ ζήτησε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών

16:28 29/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απομάκρυνση και αντικατάσταση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ των ΗΕ στο Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ πρέπει να ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, σε αντίθετη περίπτωση ο Πρόεδρος θα είναι συνυπεύθυνος για τις συνέπειες της συμπεριφοράς του Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε σε δηλώσεις του ότι ενώ όλες οι πολιτικές

δυνάμεις συμφωνούν ότι ο κ. Νταουνερ έχει ξεφύγει από το ρόλο που του έχει αναθέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, εντούτοις συνεχίζει να εκπροσωπεί τα ΗΕ και ουσιαστικά να παγιδεύει την ε/κ πλευρά.

«Ο κ. Ντάουνερ από τη πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην Κύπρο –κι αυτό αποδεικνύεται από τα δικά του τα έγγραφα – υποσκάπτει τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα και υιοθετεί χωρίς καμιά δυσκολία τις τουρκικές απαιτήσεις» ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ «δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο του γιατί έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία του αντικειμενικού και αμερόληπτου εκπροσώπου των ΗΕ».

Ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -όπως άφησε να εννοηθεί χθες- συμφωνεί ότι ο κ. Ντάουνερ είναι πλέον επικίνδυνος για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και ότι πρέπει να απομακρυνθεί, στο χέρι του είναι να πετύχει την απομάκρυνση και αντικατάστασή του.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να ενημερώσει τον ΓΓ των ΗΕ με επιστολή του ότι από τούδε και στο εξής ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς θα έχουν οποιεσδήποτε επαφές ή συναντήσεις με τον κ. Ντάουνερ και να ζητήσει την αντικατάστασή του με άλλο εκπρόσωπο ο οποίος θα είναι αποδεχτός κι από τις δύο πλευρές.

«Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκεστεί μόνο στις λεκτικές επικρίσεις τότε κατά την άποψή μας θα είναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος για τις συνέπειες της συμπεριφοράς του κ. Νταούνερ» ε

Keywords
Τυχαία Θέματα