Δέσμευση Κινέζου Υφυπουργού για υπογραφή Προγράμματος Πολιτιστικής Συνεργασίας με ΚΔ

15:40 29/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη δέσμευσή του κατέθεσε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Γενικός Διευθυντής Κυβερνητικής Διοίκησης για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Λι Ζιάοζι, να προβεί στις δέουσες ενέργειες ούτως ώστε η υπογραφή του Εκτελεστικού Προγράμματος Πολιτιστικής Συνεργασίας για την περίοδο 2013-2017 να πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκου Κενεβέζου στην Κίνα.

Όπως

αναφέρεται σε σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κενεβέζος συνάντησε σήμερα τον Κινέζο Υφυπουργό, ο οποίος ηγείτο εξαμελούς αντιπροσωπείας, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο για την υπογραφή Συμφωνίας παρεμπόδισης της κλοπής, των λαθραίων ανασκαφών και της παράνομης εισαγωγής και εξαγωγής πολιτιστικών αγαθών.

Ο κ. Κενεβέζος εξήρε τις εξαιρετικές μέχρι στιγμής σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού και δεσμεύθηκε για την περαιτέρω προώθηση τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Κενεβέζος, η ανάπτυξη σχέσεων στον τομέα του Πολιτισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο και τόνισε ότι η Κίνα, ως μια φίλη χώρα, πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, αποτελεί ένα σημαντικό εταίρο σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ανέφερε ακόμη ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα ενδυναμωθεί με την Υπογραφή του Εκτελεστικού Προγράμματος Πολιτιστικής Συνεργασίας για την περίοδο 2013-2017, του οποίου το κείμενο έχει ολοκληρωθεί από τεχνοκρατικής πλευράς και στόχος είναι η υπογραφή του Προγράμματος κατά την επίσκεψη του στην Κίνα τον προσεχή Δεκέμβριο.

Ο κ. Λι επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικές και τόνισε ότι αυτές οι στενές και διαχρονικές σχέσεις θα πρέπει να συνεχισθούν και να ενδυναμωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα