Αντιδρούν ΣΥΝΥΚΑ και ΣΗΔΗΚΕΚ με αφορμή τους διορισμούς στο ΔΣ των ΚΑ

11:32 21/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αντιδράσεις ΣΥΝΥΚΑ για διορισμό εργαζομένων στο ΔΣ των ΚΑ χωρίς διαβούλευση 

Η ΣΥΝΥΚΑ-ΟΗΟ-ΣΕΚ με σημερινή ανακοίνωση χαιρετίζει τη χθεσινή απόφαση για το διορισμό των οκτώ νέων μελών του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, εκφράζει όμως τη διαφωνία της για το γεγονός ότι δεν υπήρξε προηγούμενη διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο διορισμός νέου ΔΣ ανοίγει το δρόμο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενέργεια που κρίνεται ως επιτακτική αναγκαιότητα για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

“Ο διορισμός εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών και της

Επιτροπής της Βουλής εκπροσώπων των εργαζομένων χωρίς να δοθεί το δικαίωμα στη ΣΥΝΥΚΑ, τη μεγαλύτερη Συντεχνία των Κυπριακών Αερογραμμών, να υποβάλει τις δικές της εισηγήσεις, υποσκάπτει το θεσμό της εκπροσώπησης των εργαζομένων στα Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών που ήταν πάγια πολιτική του Κινήματος και δεν μας βρίσκει σύμφωνους”, αναφέρει η συντεχνία.

Σύμφωνα με την ΣΥΝΥΚΑ, η εκπροσώπηση των εργαζομένων “πρέπει να είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας δημοκρατικών διαδικασιών που τον κύριο λόγο θα πρέπει να έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, επιλέγοντας τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών”.

Η συντεχνία διαβεβαιώνει πάντως ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται και με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και με τη Διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών για τη σωτηρία και την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της εταιρείας όπως και προηγουμένως.

“Η βιώσιμη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΑ θα διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία και θα διασφαλίσει την λειτουργία εθνικού αερομεταφορέα που θεωρείται απαραίτητη για την οικονομία του τόπου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Για εκβιαστική συμπεριφορά κατηγορεί τη Βουλή η ΣΗΔΗΚΕΚ με αφορμή τους διορισμούς στο ΔΣ των ΚΑ 

Υλοποίηση της «αντισυνταγματικής πρόνοιας» του νόμου της 13ης Ιουλίου αποτελεί η χθεσινή έγκριση των οκτώ νέων μελών του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, προσθέτοντας ότι ο νόμος με τις πρόνοιες «για την εκπόνηση νέας μελέτης και το άνοιγμα των αιθέρων σε συνδυασμό με τη συμφωνία για την RYAN AIR δημιουργούσε συνθήκες ολικής ανατροπής της προσπάθειας για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών».

Η συντεχνία επικρίνει την πλειοψηφία της Βουλής ότι εκβιαστικά, όπως αναφέρει, έχει υποσκάψει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που προήλθε μετά από συμφωνία με τις συντεχνίες, καθώς και τις προσπάθειες της εταιρείας για συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή.

«Με αυτή την εκβιαστική συμπεριφορά η πλειοψηφία της Βουλής, αναλαμβάνει ξεκάθαρα και τις ευθύνες για την πορεία και την κατάληξη της εταιρείας. Η χωρίς όρους εκχώρηση της εταιρείας σε ιδιώτες θα σημαίνει και το τέλος των Κυπριακών Αερογραμμών. Δυστυχώς, ο κίνδυνος αυτός είναι ορατός αφού υπάρχουν όλες οι ενδείξεις και αυτοί που καραδοκούν να επωφεληθούν από μια τέτοια εξέλιξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει ακόμη ότι οι δυο εργαζόμενοι που διορίστηκαν σ

Keywords
Τυχαία Θέματα