Μεταφορά των Κυπρίων από τη Συρία σε Λιβάνο και Ιορδανία εξετάζει το ΥΠΕΞ

11:22 21/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη μεταφορά των Κύπριων που εγκλωβίστηκαν στη Συρία, στα σύνορα με το Λίβανο ή την Ιορδανία, εξετάζει το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να βοηθήσει στην ασφαλή επιστροφή τους στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Παντιάς Ηλιάδης, πρόκειται για μία Κύπρια παντρεμένη με

Σύρο, η οποία από τις αρχές Ιουνίου πήγε στη Συρία μαζί με τα δύο της παιδιά για να επισκεφθεί τους συγγενείς της.

Η άλλη περίπτωση αφορά Κύπριο που έχει Σύρο πατέρα και μετέβη στο Χαλέπι της Συρίας γύρω στα μέσα Ιουλίου για να επισκεφθεί συγγενείς του.

«Σε ό,τι αφορά το νεαρό εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει και εξετάζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε», είπε ο κ. Ηλιάδης.

Οπως ανέφερε, η δυσκολία έγκειται στο να βρεθεί ασφαλής μετάβαση διότι δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στο Χαλέπι και «ο προσφορότερος τρόπος, μάλλον, είναι οδικώς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, «εξετάζεται η δυνατότητα να μεταφερθούν στα σύνορα με το Λίβανο ή την Ιορδανία, όπου θα μπορέσουν να βοηθήσουν καλύτερα οι πρεσβείες της Κύπρου στη Βηρυτό ή το Αμάν».

Ο κ. Ηλιάδης υπενθύμισε ότι από το Μάρτιο το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συμβούλευε τους Κύπριους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Συρία λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, και την οποία επικαιροποίησε χωρίς αλλαγή την περασμένη εβδομάδα, ενώ  την ίδια ώρα το Υπουργείο εξετάζει την πιθανότητα έκδοσης ταξιδιωτικών οδηγιών για άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα