Αντιδράσεις υπέρ και κατά της επιστροφής των Βαρωσίων στα κατεχόμενα

22:32 9/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει ταυτόχρονα να υλοποιηθούν η επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους ιδιοκτήτες και το άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του τ/κ κόμματος Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ), Ιζέτ Ιζτζιάν προσθέτοντας ότι όσοι κρύβονται πίσω από τη θέση πως τα Βαρώσια είναι μέρος μιας συνολικής λύσης και απορρίπτουν το άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου, προσφέρουν υπηρεσίες στο υφιστάμενο στάτους κβο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ιζτζιάν σημείωσε ότι η ταυτόχρονη επιστροφή

της περίκλειστης πόλης και το άνοιγμα του λιμανιού θα συμβάλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας επίλυσης και την συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

«Το σημαντικό είναι με μια διαδικασία για μια περιεκτική λύση, με έναν παράλληλο τρόπο να επιστραφούν τα Βαρώσια στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ν’ ανοίξει το λιμάνι της Αμμοχώστου και η τ/κ κοινότητα να σωθεί από τα εμπάργκο που αντιμετωπίζει». Αυτό, είπε, θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι συνομιλίες πρέπει να επαναρχίσουν από το σημείο που σταμάτησαν, γιατί αν μηδενίσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και απορρίψουμε την βάση για μια ομοσπονδιακή λύση θα είναι «μια περιπέτεια χωρίς αποτέλεσμα».

Στο μεταξύ, το «συμβούλιο εθνικής υπόστασης – εθνικές δυνάμεις» θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα κατεχόμενα για το θέμα των Βαρωσίων.

Όπως μεταδίδεται από τ/κ ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη, με στόχο – όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση – να ενημερώσουν το κοινό πως θα δώσουν κάθε λογής αγώνα για να παρεμποδίσουν την παράδοση των βακούφικων περιουσιών στα Βαρώσια στους Ε/κ.

Για το λόγο αυτό, στην συνέντευξη Τύπου θα παρίστανται ένας συνταξιούχος «πρόεδρος» του «ανωτάτου», ο Τανέρ Εργκινέρ, ο Μουσταφά Χασίμ Αλτάν, ειδικός στα θέματα βακούφικων και ο δικηγόρος – ερευνητής Εργκίν Ουλουνάι.

Με τρόπο άδικο και αδικαιολόγητο προσπαθούν να κλέψουν από τον τ/κ «λαό» τα Βαρώσια, αναφέρεται σε δήλωση του προαναφερόμενου «συμβουλίου» υποστηρίζοντας ότι ‘οι Ε/κ και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που κρύβονται πίσω τους, έχουν μπει τώρα σε αυτό το παιχνίδι’.

Keywords
Τυχαία Θέματα