Θετικότατο βήμα οι αναφορές Όλι Ρεν αναφέρει ο ΔΗΣΥ

20:34 18/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε ανακοίνωση του με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Οικονομία Όλι Ρεν, ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι «η αναβλητικότητα και η αποφυγή λήψης των αναγκαίων αποφάσεων επιδείνωσαν την κατάσταση και οδήγησαν τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση».

Σημειώνει ότι οι αναφορές του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Όλι Ρεν πως έγιναν μεγάλα λάθη στους χειρισμούς για την Κύπρο και η υπόσχεση του πως η Κομισιόν θα σταθεί δίπλα από την Κύπρο

στις δύσκολες αυτές στιγμές και πως θα πράξει ότι μπορεί για απάμβλυνση των κοινωνικών επιπτώσεων είναι ένα θετικότατο βήμα.

«Η κατάσταση των τραπεζών επιδεινώθηκε σημαντικά, τα δημόσια οικονομικά εκτροχιάστηκαν και τα ταμεία του κράτους στέρεψαν. Η ρευστότητα από την αγορά εξαντλήθηκε και απορροφήθηκε από το κράτος, αφού ήμασταν αποκλεισμένοι από τις διεθνείς αγορές από τον Μάιο του 2011» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ.

Προσθέτει ότι «ο Νοέμβριος του 2011 δεν είναι τυχαία ημερομηνία επειδή η πολιτική απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους είχε ληφθεί στις 26 Οκτωβρίου 2011, και ήταν επόμενο να γνωρίζει η κυπριακή κυβέρνηση πως οι τράπεζες μας δεν ήταν σε θέση να αντλήσουν ιδιωτικά κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση τους, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την πολιτική απόφαση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά και να αυξήσουν το δείκτη ιδίων κεφαλαίων τους στο 9%».

Keywords
Τυχαία Θέματα