Ανησυχία στην Πέγεια από κεραίες κινητής τηλεφωνίας

20:33 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε οικιστικές περιοχές του Δήμου Πέγειας με τους δημότες να εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να έχει στην ζωή τους η καθημερινή έκθεση στην ακτινοβολία από την ύπαρξη των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέγειας έχει λάβει ομόφωνη απόφαση για την απομάκρυνση των κεραιών και ταυτόχρονα την αποστολή επιστολών στις εταιρείες που τις τοποθέτησαν.

Εκπρόσωποι της Ομάδας

Πρωτοβουλίας της Πέγειας που συστάθηκε κατά της τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πως υπάρχει έντονη ανησυχία γιατί παρατηρείται αύξηση στους πονοκεφάλους και αυξημένος αριθμός περιπτώσεων καρκίνου, χαρακτηριστικά συμπτώματα, όπως καταγγέλλουν, της ακτινοβολίας EMF.

Σε δηλώσεις του, στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης ανέφερε πως διευθετήθηκε συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, του Τμήματος Πολεοδομίας, και Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, του Υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο ο ίδιος επιδιώκοντας, όπως είπε, να εξαντληθούν και οι τελευταίες ανησυχίες, διευθέτησε τη συνάντηση.

Ο Δήμαρχος Πάφου είπε επίσης ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών ραδιοεπικοινωνίας.

Ανέφερε ακόμη ότι σε προηγούμενες ενημερώσεις δόθηκε η διαβεβαίωση από ειδικούς ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος που να άπτεται της δημόσιας υγείας, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα του τμήματος ηλεκτρονικών επικοινωνιών έχουν αποδείξει ότι ο συντελεστής έκθεσης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων είναι πολύ χαμηλότερος του ανώτατου επιτρεπτού ορίου που είναι εγκεκριμένο από την Ε.Ε.

Ο κ Ακουρσιώτης είπε, ότι αν συντρέχει οποιοσδήποτε κίνδυνος ο πρώτος που θα αφαιρέσει τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, είναι ο ίδιος ενώ εισηγήθηκε την ανάκληση ανεξάρτητων παρατηρητών – εμπειρογνωμόνων, ώστε να γίνουν μετρήσεις παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα