Πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του τόπου, ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών

19:32 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει να παρθούν αποφάσεις στο τρίπτυχο «δημοσιονομική εξυγίανση, κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη», ώστε ο τόπος να ακολουθήσει τον δρόμο της ανάπτυξης, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, εγκαινιάζοντας την 6η Εξειδικευμένη Έκθεση «Ιδανική Κατοικία 2012».

Στον χαιρετισμό της η Υπουργός ανέφερε ότι ο τόπος και η Ευρώπη ολόκληρη, βρίσκονται σήμερα σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας τους.

«Έχουμε να πάρουμε σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του τόπου στο προσεχές διάστημα», είπε η κ. Μαύρου, προσθέτοντας ότι μόνο έτσι η Κύπρος

θα εξέλθει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από την κρίση και θα ακολουθήσει τον δρόμο της ανάπτυξης.

Αναφερόμενη στην έκθεση «Ιδανική Κατοικία», είπε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη έκθεση για την κατοικία που διεξάγεται στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη συμβολή και την προσφορά αυτής της δραστηριότητας στην ανάπτυξη, θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για στήριξη της εξειδικευμένης έκθεσης.

Συμπλήρωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί απόδειξη ότι, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που περνά η Κύπρος, «έχουμε τη βούληση αλλά και την ικανότητα να βλέπουμε μπροστά με αισιοδοξία».

«Παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να ενισχύουμε την ανάπτυξη και να θέτουμε τα θεμέλια για μέρες ευημερίας και προόδου», σε πείσμα όσων επιμένουν ότι δεν υπάρχει πια ελπίδα, είπε η κ. Μαύρου.

Ανέφερε εξάλλου ότι διά μέσου της έκθεσης επιτυγχάνεται η ενημέρωση των πολιτών για τις τελευταίες εξελίξεις και προοπτικές που αφορούν στην κατοικία.

Τέτοιες διοργανώσεις, συνέχισε, μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία κινητικότητας στην αγορά και στην αναβάθμιση συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας, αλλά και στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών επαφών και στην προώθηση ντόπιων προϊόντων και υπηρεσιών.

Θέλω να πιστεύω ότι η καθιέρωση της έκθεσης σε ετήσιο θεσμό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης, καθώς και το ζητούμενο των ημερών μας για οικονομική ανάκαμψη, όχι μόνον του τομέα της ανάπτυξης γης και των οικοδομών, αλλά και όλων των παρεμφερών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο θέμα κατοικία, κατέληξε η κ. Μαύρου.

Η έκθεση «Ιδανική Κατοικία» αποτελεί συνεργασία της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου και της εταιρείας «IMH Creative Solutions Consulting».

Keywords
Τυχαία Θέματα