Ανεξάρτητη πρωτοβουλία ιατρών του δημοσίου κατέρχεται στις εκλογές της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι

17:29 29/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ομάδα ιατρών του δημοσίου από όλες τις ειδικότητες και τα νοσοκομειακά κέντρα / κέντρα υγείας της Κύπρου ανέλαβε ανεξάρτητη υπερκομματική πρωτοβουλία για τις επερχόμενες εκλογές της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ομάδα κυκλοφόρησε κείμενο αρχών και κατευθυντήριων γραμμών στις οποίες στηρίζεται η πρωτοβουλία, «επισημαίνοντας ότι χωρίς την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή

των ιατρών, οι επερχόμενες εξελίξεις υπό το βάρος των οικονομικών περιοριστικών πολιτικών και των εγγενών αδυναμιών και αγκυλώσεων στη δημόσια υγεία, θα οδηγήσουν στην υποτίμηση, τον υποβιβασμό και την εξαθλίωση της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της».

Η πρωτοβουλία «καταγγέλλει πολυετή κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε ανεπαρκώς στοχευμένη αγορά υπηρεσιών Υγείας και σε αχρείαστη αποστολή ασθενών στο εξωτερικό με πλημμελή έλεγχο δαπανών».

Προειδοποιεί πως «ιδιοτελή συμφέροντα έχουν ξανά εγκλωβίσει σε αδιέξοδο τη διαδικασία πλήρους εφαρμογής του ΓΕΣΥ, υιοθετώντας ερμαφρόδιτες και ανεπαρκώς τεκμηριωμένες λύσεις και αγνοώντας τις υποδείξεις των ειδικών».

-

Keywords
Τυχαία Θέματα