Καθορίζονται τα επόμενα βήματα για την ανέγερση του Δημοτικού Θεάτρου Πάφου

17:13 29/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνήλθε σήμερα η υπηρεσιακή επιτροπή που έχει εξουσιοδοτήσει η πολεοδομική επιτροπή του Δήμου Πάφου αναφορικά με τον σχεδιασμό του νέου Δημοτικού Θεάτρου Πάφου.

Μετά την οριστική παραχώρηση τουρκοκυπριακού τεμαχίου, ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας κάλεσε τους μελετητές που κέρδισαν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό να παραστούν σε συνεδρία της επιτροπής προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Στόχος της τοπικής Αρχής, είπε ο κ. Βέργας, είναι να υπάρξουν βελτιωμένες τροποποιήσεις και να ξεκινήσει η ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων για να προκηρυχθούν

οι προσφορές.

Ο Δήμαρχος Πάφου πρόσθεσε πως η δημοτική Αρχή άκουσε την άποψη των μελετητών για το θέμα της χωρητικότητας του Δημοτικού Θεάτρου. Η εισήγηση ωστόσο της τοπικής Αρχής, συνέχισε, είναι ο περιορισμός της χωρητικότητας του Δημοτικού Θεάτρου γύρω στις 650 θέσεις, από τις 800 που προτείνουν οι μελετητές, χωρίς να αλλάξει ο γενικός χαρακτήρας του έργου των μελετητών που κέρδισαν τον διαγωνισμό.

Η σημερινή συζήτηση έγινε πρώτα σε επίπεδο υπηρεσιακής επιτροπής που έχει εξουσιοδοτήσει η πολεοδομική επιτροπή και μετά θα ενημερωθεί η πολεοδομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάφου, προσκλήθηκε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάφος 2017 Γιάννης Κουτσόλαμπρος ο οποίος έχει οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο ως υπεύθυνος για τα έργα πολιτιστικής υποδομής ώστε να μεταφέρει, όπως είπε ο κ. Βέργας, και την άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάφος 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα