Ανεγείρεται καταφύγιο για θύματα οικογενειακής βίας

16:55 10/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Νέο καταφύγιο για την φιλοξενία και φροντίδα γυναικών και παιδιών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας αποκτά η Κύπρος.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την περασμένη βδομάδα υπογράφηκε το συμβόλαιο του έργου μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης και του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια.

Το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από τις Χορηγίες Νορβηγίας 2009-2014. Η χρηματοδότηση που θα παρασχεθεί στην Κύπρο

έχει καθοριστεί με βάση τις σχετικές πρόνοιες του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Βασίλειο της Νορβηγίας τον Δεκέμβριο του 2011 και του 2012.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €819.202. Ποσό ύψους €742.198, που αποτελεί το 90,6% του συνολικού προϋπολογισμού, θα παρασχεθεί από τις Χορηγίες Νορβηγίας ενώ ποσό ύψους €77.005, που αποτελεί το 9,4% του συνολικού προϋπολογισμού, θα διατεθεί από το Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία της υποδομής που απαιτείται για την παροχή αυξημένου και βελτιωμένου επιπέδου διαμονής, ασφάλειας και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών σε άτομα που αντιμετωπίζουν σωματική και ψυχολογική κακοποίηση και βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από το άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει στην καταπολέμηση κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που προκαλούνται από την Ενδοοικογενειακή Βία, ενδυναμώνοντας τα θύματα ούτως ώστε να καταστούν, οικονομικά και ψυχολογικά ανεξάρτητα και να είναι σε θέση να επιδιώξουν τους στόχους τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους με αυτοπεποίθηση.

Το έργο θα συμβάλει, παράλληλα, τα μέγιστα στην υλοποίηση της στρατηγικής του κράτους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και για την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας.

Επιπλέον, η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει και στην ενδυνάμωση της διακοινοτικής συνεργασίας ανάμεσα στην ε/κ και την τ/κ κοινότητα, φιλοξενώντας θύματα και από τις δύο κοινότητες, καθώς ο Σύνδεσμος παρέχει ανακούφιση και υποστήριξη σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τις πολιτικές πεποιθήσεις και τη θρησκεία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα