Κονδύλια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φορείς στο EUROSTARS

16:55 10/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τη δυνατότητα απορρόφησης μέχρι και €500.000 ετησίως έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς κατά την περίοδο 2014-2020, στο πλαίσιο του Προγράμματος EUROSTARS.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Πρόγραμμα EUROSTARS, μια πρωτοβουλία του οργανισμού EUREKA, υποστηρίζει την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς, στοχεύοντας ιδιαίτερα στις ερευνητικά δραστήριες και τεχνολογικά καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας,

της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για συμμετοχή στο Πρόγραμμα EUROSTARS για την περίοδο 2014-2020 και τη χρηματοδότηση κυπριακών φορέων με συνολικά διαθέσιμο προϋπολογισμό τις €500.000 ετησίως.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα EUROSTARS είναι η 13η Μαρτίου 2014.

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας είναι από το 2002 το Εθνικό Γραφείο του EUREKA στην Κύπρο και συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα και τις δράσεις του. Ο οργανισμός EUREKA αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο, στο οποίο μετέχουν σαράντα τρεις χώρες και έχει στόχο την προώθηση της βιομηχανικής έρευνας και ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα