Δεξίωση προς τιμή της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στις Βρυξέλλες

16:03 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες η εναρκτήρια δεξίωση προς τιμή της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στα πλαίσια της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τη δεξίωση παρέθεσε ο Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος (ΣΑ) της Κύπρου στην ΕΕ, Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Περικλέους.

Στη

δεξίωση παρευρέθηκαν Στρατιωτικοί Αντιπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ και των υπό ένταξη κρατών, του ΝΑΤΟ, τρίτων χωρών, καθώς και επικεφαλής των διαφόρων υπηρεσιών της ΕΕ που ασχολούνται με θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Της δεξίωσης προηγήθηκε κανονική συνάντηση της Στρατιωτικής Επιτροπής, της οποίας προήδρευσε ο Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Κύπρου, λόγω της απουσίας του Μόνιμου Προεδρεύοντα, Σουηδού Στρατηγού Hakan Syren.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο ΣΑ της Κύπρου υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Κυπριακής Προεδρίας δεν είναι η εξυπηρέτηση εθνικών πολιτικών, αλλά ή εξυπηρέτηση της κοινής πολιτικής και των συμφερόντων της ΕΕ στον τομέα της Ασφάλειας και Άμυνας.

Η Στρατιωτική Επιτροπή είναι το υψηλότερο στρατιωτικό όργανο που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου. Κατευθύνει όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες της ΕΕ και παρέχει στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ), συμβουλές και συστάσεις σχετικά με στρατιωτικά θέματα.

Η Επιτροπή απαρτίζεται από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών μελών, οι οποίοι εκπροσωπούνται τακτικά από τους Μόνιμους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα