Αναστέλλει τα μέτρα η ΟΕΛΜΕΚ

16:05 13/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Την προσωρινή αναστολή των μέτρων που εξήγγειλε την περασμένη Πέμπτη,  αποφάσισε σήμερα το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, με τη «σαφή  προειδοποίηση» της επαναφοράς των μέτρων στην περίπτωση ενός τρίτου πακέτου  μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης που θα περιλαμβάνει συμμετοχή των  εκπαιδευτικών.

Την ίδια ώρα, η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει

έτοιμη να προχωρήσει σε εκδηλώσεις  διαμαρτυρίας ανάλογα με τις εξελίξεις, κατά την παρουσίαση του Προϋπολογισμού  του 2012 στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών και κατά τη συζήτηση και  ψήφισή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ συνήλθε σήμερα και αξιολόγησε τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών, στις 11 Οκτωβρίου, καθώς και την εφαρμογή των απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ στη Χοιροκοιτία, στις 9 Σεπτεμβρίου .

Σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών αποδέχθηκε το αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ και συμπεριέλαβε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012 την εξαίρεση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαθέτουν εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε δημόσιο σχολείο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, από τη μείωση των μισθολογικών τους κλιμάκων κατά 10%.

Η ΟΕΛΜΕΚ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνεχίζει να διαφωνεί με τη μείωση των κλιμάκων των νεοεισερχομένων εκπαιδευτικών κατά 10%, όπως επίσης και με τη ρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση για τις κοινωνικές παροχές (φοιτητική χορηγία και επίδομα τέκνου), «η οποία ουσιαστικά αφήνει εκτός τους εκπαιδευτικούς, των οποίων τα εισοδήματα είναι και δηλωμένα και φορολογημένα».

Για το θέμα αυτό η ΟΕΛΜΕΚ έχει ζητήσει από τις 7 Οκτωβρίου, συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα για να εκθέσει τις θέσεις της Οργάνωσης για τις κοινωνικές παροχές.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ επαναλαμβάνει ότι «η συμφωνία που έχει γίνει για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις τρεις συντεχνίες (ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ) δεν μας βρίσκει σύμφωνους» και έχει «ήδη ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών τη συμμετοχή των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στον κοινωνικό διάλογο που θα γίνει για την οριστική ρύθμιση του ζητήματος της καταβολής της ΑΤΑ».

Παράλληλα, εξουσιοδοτεί τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ να προωθήσει το αίτημα για καταβολή της μόνιμης αποκοπής του 3% στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς επίσης και στη δημιουργία Ταμείου Προνοίας για τους έκτακτους / συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι μέσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις «αναδείχθηκε το τεράστιο, σημαντικό και πολυσχιδές έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί με το εξωδιδακτικό τους έργο», καθώς και ότι «οι εκπαιδευτικοί έχουμε ήδη συνεισφέρει αρκετά για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».

Εκφράζει, ταυτόχρονα, «την αγανάκτηση του εκπαιδευτικού κόσμου για τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών προσώπων, οικονομικών παραγόντων, δημοσιογράφων και άλλων εναντίον των εκπαι

Keywords
Τυχαία Θέματα