Το ΑΚΕΛ απαντάει στο ΔΗΚΟ

16:05 13/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η ηγεσία του ΔΗΚΟ αντί να εμφανίζεται θιγμένη διαστρεβλώνοντας το νόημα των  πολιτικών τοποθετήσεων του ΑΚΕΛ, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του  κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, θα πρέπει να απαντήσει χωρίς περιστροφές αν  προτίθεται να καταστεί μέρος των μεθοδεύσεων για εξαναγκασμό του Πρόεδρου σε  παραίτηση.

Αν δεν προτίθεται να είναι συνεργός σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις, είπε, εμείς θα το  χαιρετήσουμε με ικανοποίηση.

Ο κ. Λουκαΐδης,

σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, είπε πως ”εκφράζουμε τη λύπη μας για χθεσινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, όπως και για δηλώσεις στελεχών του, που κατ’ επανάληψη γίνονται τις τελευταίες μέρες”.

Το ΑΚΕΛ, είπε, δεν συνηθίζει να βρίζει ή να χαρακτηρίζει κόμματα και στελέχη κομμάτων.

”Όταν συγκεκριμένοι πολιτικοί αρχηγοί αναφέρθηκαν σε επαφές και συνεννοήσεις μεταξύ τους με στόχο να μεθοδευτεί εξαναγκασμός του Πρόεδρου σε παραίτηση, το ΑΚΕΛ έκαμε μια ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση: η μεθόδευση εξαναγκασμού του Προέδρου σε παραίτηση συνιστά πολιτικό πραξικόπημα. Και σ’ αυτή τη θέση επιμένουμε”, πρόσθεσε.

Θεωρούμε, επίσης, συνέχισε, πολιτικά ανέντιμο και απαράδεκτο να γίνονται ευθείες αναφορές ή να αφήνονται υπονοούμενα ότι τάχα εντός του ΑΚΕΛ υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και μάλιστα να καλείται το κόμμα να απαντήσει αν συμφωνεί με το Γενικό του Γραμματέα.

Ανέφερε ότι η Ολομέλεια της ΚΕ του ΑΚΕΛ, που πραγματοποιήθηκε χθες, κατέληξε σε ομόφωνες τοποθετήσεις που απαντούν ευθαρσώς και ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση.

Παρέθεσε σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση της Ολομέλειας ότι «το ΑΚΕΛ εμμένει στη θέση ότι ενόψει των ανοικτών μετώπων στο Κυπριακό, στην οικονομία και την ενέργεια, αλλά και ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ήταν μεγάλο λάθος η παραίτηση του Προέδρου, η οποία δεν θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα. Είναι δικαίωμα πολιτικών δυνάμεων να έχουν τις απόψεις τους και να ζητούν την παραίτηση του Προέδρου. Η όποια όμως μεθόδευση εξαναγκασμού του Προέδρου σε παραίτηση ισοδυναμεί με πολιτικό πραξικόπημα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα φέρουν ακεραία την ευθύνη αν στην προσπάθεια τους να εξαναγκάσουν τον Πρόεδρο σε παραίτηση οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση και παράλυση του κράτους.»

Ο κ. Λουκαΐδης είπε πως το ΑΚΕΛ γνοιάζεται για την ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής.

Στην χθεσινή ανακοίνωση της ΚΕ τονίσαμε, είπε, τα εξής: «Το ΑΚΕΛ, όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα συνεχίσει να εργάζεται για να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και η ελάχιστη έστω ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, με την προϋπόθεση πάντα ότι γίνονται σεβαστοί οι θεσμοί και το σύνταγμα».

Προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλήρωσε, καλούμε την ηγεσία του ΔΗΚΟ αλλά και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων να εργαστούμε από κοινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα