Στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012

16:05 13/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2012 παρέδωσε την Πέμπτη στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, με την παράκληση όπως πριν από το τέλος του χρόνου η Βουλή τοποθετηθεί θετικά επί του προϋπολογισμού.

Παραλαμβάνοντας τον προϋπολογισμό, ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε την ”κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία” τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή

και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την έγκαιρη, όπως είπε, κατάθεση του προϋπολογισμού.

Επίσης, ο κ. Ομήρου διαβεβαίωσε ότι ”εντός των συνταγματικών προθεσμιών η Βουλή θα διεξέλθει με πολλή επιμέλεια το σύνολο των προτάσεων που περιέχονται στον ετήσιο προϋπολογισμό του κράτους”, ενώ ανέφερε ότι ”ήδη η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έχει ετοιμάσει ένα πλήρες πρόγραμμα, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, και είναι πανέτοιμη να ξεκινήσει με τη συμβολή και των υπολοίπων κοινοβουλευτικών Επιτροπών” τη συζήτηση των προϋπολογισμών.

”Η Βουλή θα ανταποκριθεί με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης στην υποχρέωση ενδελεχούς μελέτης του προϋπολογισμού και να εκδώσει και την ετυμηγορία της εντός των συνταγματικών πλαισίων”, είπε ο κ. Ομήρου.

”Σας παραδίδω τον προϋπολογισμό του κράτους ως πρόταση από πλευράς της Κυβέρνησης με ευχαριστίες για τη συνεργασία”, είπε ο κ. Καζαμίας παραδίδοντας τον προϋπολογισμό, τον οποίο χαρακτήρισε ως ”το βασικότερο νομοθέτημα το οποίο κάθε χρόνο, εκ καθήκοντος και εκ Συντάγματος από μέρους της εκτελεστικής εξουσίας παραδίδουμε στη νομοθετική εξουσία”.

Είμαι σίγουρος, συνέχισε, ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εσείς και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων έγκαιρα θα επιληφθείτε με τη δέουσα προσοχή.

Ο κ. Καζαμίας εξέφρασε την ετοιμότητα τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

”Είμαστε σίγουροι ότι πριν από το τέλος του χρόνου θα πάρετε τις αποφάσεις σας με παράκληση για θετική” αντίκριση της κυβερνητικής πρότασης, κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

Συνολικά, ο Προϋπολογισμός του κράτους για το 2012 προβλέπει έσοδα, εξαιρουμένων των δανείων, ύψους 6.220 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με αναθεωρημένα έσοδα ύψους 5.648 εκ. ευρώ το 2011.

Το σύνολο των προβλεπόμενων δαπανών του Προϋπολογισμού για το 2012, εξαιρουμένων των αποπληρωμών των δανείων, ανέρχεται στα 7.541 εκ. ευρώ σε σύγκριση με προϋπολογιζόμενες δαπάνες ύψους 8.016 εκ. ευρώ το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα