Αναστασιάδης: Ο ΔΗΣΥ τείνει χέρι συνεργασίας προς τις πολιτικές δυνάμεις

22:42 28/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έχοντας επίγνωση των δεινών που επισώρευσε στον τόπο η διχόνοια, φορτικά επιμένουμε να τείνουμε χέρι έντιμης συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του στο φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Στυλιανού Λένα, στη Λευκωσία.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα, 55 χρόνια μετά τη

θυσία του ήρωα, η Κύπρος βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας της. Οι τραγικές ιστορικές συγκυρίες μας εξέτρεψαν από την αρχική μας πορεία και ο αγώνας του λαού μας για την εθνική επιβίωση και τη σωτηρία της πατρίδας μας συνεχίζεται».

«Την ύστατη τούτη ώρα έχουμε χρέος απέναντι στη θυσία των ηρώων μας να αγωνιστούμε για την ευόδωση και του δικού τους αγώνα. Και η μόνη επιλογή που προσφέρει αυτή την προοπτική είναι η πολιτική της αποφασιστικότητας, της εθνικής ευθύνης και της συνέπειας. Η πολιτική του πατριωτικού ορθολογισμού και του διεκδικητικού ρεαλισμού. Η επιλογή της σύνεσης και των τολμηρών πρωτοβουλιών, που μπορεί να δημιουργήσει έστω και αυτή τη στιγμή μια νέα δυναμική για αποτροπή της τουρκοποίησης και της επανένωσης της διαιρεμένης μας πατρίδας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνέχισε λέγοντας ότι «θέλω από αυτό το βήμα να σας βεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως εμείς θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε υπεύθυνα, επιδεικνύοντας σθένος, τόλμη και στρατηγική».

«Χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, δογματισμούς και τα χωρίς περιεχόμενο συνθήματα, κάνουμε συνείδηση πως αν οι Έλληνες της Κύπρου μεγαλούργησαν το 55-59, τούτο έγινε κατορθωτό γιατί τους ένωσε και τους ενδυνάμωσε ένας και μοναδικός σκοπός: Η εθνική αξιοπρέπεια και η ελευθερία της πατρίδας τους», συμπλήρωσε.

«Έτσι και τώρα», είπε, «λαός και πολιτική ηγεσία οφείλουμε να οικοδομήσουμε την ευρύτερη δυνατή ενότητα», λέγοντας ότι «μόνο εθνικά ομόψυχοι, όπως αποδεικνύει και η ιστορία μας, μπορούμε να αποτρέψουμε τους κινδύνους και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες».

Αυτό, πρόσθεσε, «αποτελεί το ισχυρότερο ηθικό όπλο που διαθέτουμε απέναντι στα ποικιλόμορφα αδιέξοδα που προβάλλουν απειλητικά στον πολιτικό ορίζοντα».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε, επίσης, ότι «η αναγκαία ενότητα μπορεί όμως να οικοδομηθεί μόνο με τον αλληλοσεβασμό, το διάλογο και το σεβασμό στην αντίθετη άποψη. Με τη διαβούλευση και την εθνική συνεννόηση. Με τη συσπείρωση όλων μας γύρω από κοινούς στόχους».

Γι’ αυτό και εμείς, είπε, «έχοντας επίγνωση των δεινών που επισώρευσε στον τόπο η διχόνοια, φορτικά επιμένουμε να τείνουμε χέρι έντιμης συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Αυτή, πρόσθεσε, «δεν είναι η ώρα για την επιπόλαια και αβασάνιστη αναβίωση διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος αλλά η ώρα να επιδιώξουμε μια ευρύτατη καθολική ενότητα γύρω απ’ αυτά που μας ενώνουν. Και αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη και η αγωνία μας για την πατρίδα».

«Δέσμευση και υποχρέωση μας να διεκδικήσουμε μια συνολική και βιώσιμη λύση, μια λύση εθνικά έντιμη και αξιοπρεπή μέσα στα πλαίσια ενός αναπό

Keywords
Τυχαία Θέματα