Α. Παπαδοπούλου: “Ευρωκοινοβούλιο και ΕΕ δεν νομιμοποιούνται να ανέχονται την τουρκική αδιαλλαξία”

20:42 28/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δε νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια στη συνεχιζόμενη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο. Η ΕΕ δε δικαιούται να ανέχεται απειλές από μια υποψήφια χώρα εναντίον ενός κράτους μέλους, επειδή θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της ΕΕ”. Αυτά ανέφερε σε σημερινή παρέμβασή της, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), στα πλαίσια της συζήτησης για την έκθεση  προόδου της Τουρκίας,

Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου,

η έκθεση Όομεν δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της, γιατί δεν περιλαμβάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, για τη μη εφαρμογή του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου, τις τουρκικές απειλές και τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Όπως σημείωσε η Ευρωβουλευτής, η έλλειψη κυρώσεων αποθρασύνει την Τουρκία, όπως επίσης την αποθρασύνουν και οι επικίνδυνες αναφορές, που υπάρχουν στην έκθεση Όομεν, για επαναφορά και σύνδεση του απευθείας εμπορίου με το θέμα της Αμμοχώστου και για έμμεση τροχιοδρόμηση του ανοίγματος δύο νέων ενταξιακών κεφαλαίων (κεφάλαια 23 και 24) για την Τουρκία, με πρόσχημα τη θετική ατζέντα.

Καταλήγοντας στην παρέμβασή της, η κα Παπαδοπούλου κατήγγειλε πως η Τουρκία ήδη προετοιμάζεται για παράνομο εποικισμό της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου και έθεσε ενώπιων των ευθυνών της την ΕΕ, ζητώντας να μάθει τι θα. πράξει η τελευταία σε μια τέτοια περίπτωση, αν δηλαδή, θα ανεχτεί μια νέα παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και αν θα συνεχίσει να εξυμνεί το δήθεν “σταθεροποιητικό ρόλο” μιας κατοχικής δύναμης στην ευρωπαϊκή Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα