Αναστασιάδης : H προτεραιότητά μου είναι να δημιουργήσουμε άμεσα νέες θέσεις εργασίας

17:53 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι εφόσον τιμηθεί με την ψήφο του κυπριακού λαού, προτεραιότητά του μετά τις εκλογές θα είναι η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την προσέλκυση ντόπιων και ξένων ενδύσεων.

Μόνο έτσι, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, θα δώσουμε

έμφαση στην ανάπτυξη, θα αναζωογονήσουμε την οικονομία και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης προέβη στην πιο πάνω δήλωση στα διεθνή ΜΜΕ απευθυνόμενος στη διεθνή επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα, στο περιθώριο των εργασιών του 21ου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η Κύπρος πράγματι αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας καθώς και διαρθρωτικά προβλήματα. Θα αντιμετωπίσω και τα δύο θέματα. Η έμφασή μου όμως θα είναι στις ιδιωτικές επενδύσεις με προσανατολισμό την ανάπτυξη.»

Ανέφερε ότι «η χώρα μας χρειάζεται επενδύσεις και είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τα κίνητρα που χρειάζονται οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες», προσθέτοντας ότι «η προτεραιότητά μου είναι να δημιουργήσουμε άμεσα νέες θέσεις εργασίας.  Για να  υπάρξουν θέσεις εργασίας απαιτείται ανάπτυξη και για την ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις».

«Για να επιτύχω στο έργο μου θα σχηματίσω κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και θα συνενώσω το λαό και το κοινοβούλιο. Η υπόσχεσή μου προς τον λαό είναι ότι θα τους κάνω ξανά περήφανους και θα προσφέρω ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά», κατέληξε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Αναστασιάδης παρακάθισε επίσης στη σύνοδο των αρχηγών των κομμάτων του ΕΛΚ, που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολλούς Ευρωπαίους πρωθυπουργούς.

Μεταξύ αυτών ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Φιλανδός πρωθυπουργός κ. Κατάινεν, η Γερμανίδα καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένυ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός κ. Όρμπαν και άλλοι.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφριντ Μαρτένς, έκανε ειδική αναφορά στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιανουαρίου στην Κύπρο και τόνισε τη σημασία της αφού σε αυτή θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και θα αποφασιστεί η στρατηγική του ΕΛΚ εν όψει των ευρωεκλογών του 2014.

Από την πλευρά τους, οι ηγέτες του ΕΛΚ εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής της Κύπρου, γεγονός που εκτιμάται ως εξαιρετικής σημασίας για την πατρίδα μας, αφού σε αυτήν αναμένεται να δώσουν το παρών τους 16 πρωθυπουργοί από τα κράτη μέλη της ΕΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ρομπέι και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα