Αναπληρωτής ΓΔ ΚΟΤ: Ευκαιρία για το συνεδριακό τουρισμό η Προεδρία ΕΕ

09:12 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πέραν των 200 συνεδρίων θα διοργανωθούν στην Κύπρο στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και αυτό θεωρείται από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΚΟ Λεύκο Φυλακτίδη ως τεστ αλλά και ευκαιρία, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στην Κύπρο να διεκδικήσει δυναμικά και με αξιώσεις μια θέση στο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού.

Εκφράζει, παράλληλα, τη βεβαιότητα

ότι ο ΚΟΤ θα επιτελέσει στο ακέραιο το ρόλο που του έχει ανατεθεί και τονίζει ότι «δεν εφησυχάζουμε και εργαζόμαστε πολύ στενά με την Γραμματεία της Προεδρίας για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα».

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ αναφορικά με το ρόλο του ΚΟΤ στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ο κ. Φυλακτίδης ανέφερε ότι ο ΚΟΤ «αναγνωρίζει την ύψιστη σημασία που έχει για τον τόπο μας η διοργάνωση μιας επιτυχημένης Προεδρίας της ΕΕ». Ο Αναπληρωτής ΓΔ απεύθυνε, επίσης, έκκληση προς όλους τους φορείς που θα εμπλακούν στα θέματα της διαμονής και φιλοξενίας των συνέδρων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της EE να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας αυτής.

«Εμείς, ως ΚΟΤ, είμαστε δεσμευμένοι, στο κομμάτι που μας αναλογεί και μας αφορά, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας», σημείωσε.

Ανέφερε ότι ο κύριος ρόλος που έχει ανατεθεί στον ΚΟΤ από τη Γραμματεία της Προεδρίας, είναι ο συντονισμός και η οργάνωση των θεμάτων που αφορούν τη διαμονή και φιλοξενία των συνέδρων της Προεδρίας και η εξεύρεση και εποπτεία των χώρων, όπου θα πραγματοποιηθούν τα συνέδρια.

Όπως είναι γνωστό, πρόσθεσε, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των συνεδριακών χώρων, σημειώνοντας ότι συνέδρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, εκτός της ελεύθερης Αμμοχώστου, από την οποία δεν υπήρξε ενδιαφέρον για φιλοξενία συνεδρίων από τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Ανέφερε ότι πέραν του Συνεδριακού Κέντρου στη Λευκωσία, συνέδρια θα γίνουν σε αίθουσες ξενοδοχείων, κυρίως 4 και 5 αστέρων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαμονής των συνέδρων, ο κ. Φυλακτίδης είπε ότι ένας σημαντικός αριθμός συνέδρων θα διαμείνει στα ξενοδοχεία όπου θα πραγματοποιηθούν τα συνέδρια, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτά τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους σύνεδρους και γι’ αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν επιπλέον ξενοδοχεία.

Όπως είπε, η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δέκα περίπου μέρες και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός των ξενοδοχείων που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας.

«Ο διαγωνισμός έχει προκηρυχτεί. Εχουν υποβληθεί προσφορές από ξενοδοχεία στον ΚΟΤ και τώρα είμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης όλων αυτών των προσφορών και αναμένω ότι πριν το τέλος του Μάρτη αυτό το κεφάλαιο θα έχει ολοκληρωθεί. Θα έχουν γίνει και οι κατακυρώσεις και θα ξέρουμε πλέον ποία ξενοδοχεία θα φιλοξενήσουν τα συνέδρια και ποία θα φιλοξενήσουν τους συνέδρους».

Ανέφερε ότι η Γραμματεία της Προεδρίας έχει ήδη καταρτίσει το πρόγ

Keywords
Τυχαία Θέματα