Urban Society: Καθυστερούν τα έργα στο Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας

08:31 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το έργο για το νέο δημαρχείο Λευκωσίας θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον κατά το 1/4 προχωρημένο αφού πέρασαν οι 6 μήνες απο του 18, αντι αυτού ούτε στο 1/100 δεν είναι. Μοιάζει με εγκαταλειμμένο τοπίο παρά με εργοτάξιο ενός έργου αξίας 18+ εκ. ευρώ.

Το τμήμα αρχαιοτήτων σταμάτησε την ανέγερση του Νέου Δημαρχείου Λευκωσίας.

Μπορεί τα συμβόλαια ανέγερσης του Νέου Δημαρχείου Λευκωσίας στην εντός των τοίχων πόλη να υπεγράφησαν πριν 7 μήνες στο χώρο του έργου όμως δεν έχει καν τοποθετηθεί ούτε ένα τούβλο και παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα

μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις.

Το τμήμα αρχαιοτήτων με διάφορες δικαιολογίες μπούκαρε κυριολεκτικά στο εργοτάξιο εδώ και 6 μήνες και εμποδίζει την ανέγερση του έργου του οποίου το κράτος έχει εγκρίνει και χρηματοδοτήση. Είναι άξιο απορίας γιατί το τμήμα αρχαιοτήτων έδωσε την συγκατάθεση του πριν 10 μήνες να αρχίσει το έργο και τώρα προσπαθεί να το καθυστερήσει η ακόμα χειρότερα να το ακυρώσει για 2η φορά και να πληρώνει ξανά το κράτος αποζημιώσεις ύψους 2εκ στον εργολάβο. Υπόψη το τμήμα αρχαιοτήτων έκανε ανασκαφές στον χώρο εδώ και περισσότερο από 4 χρόνια, τι έχουν ανακαλύψει τώρα που δεν το βρήκαν τα χρόνια που πέρασαν; μα ποιον κοροϊδεύουν;

Το Δημαρχείο Λευκωσίας είναι ένα ανοικτό και φιλόξενο για τους δημότες κτήριο, λειτουργικό από πλευράς σύγχρονων αναγκών, με έμφαση στο σύγχρονο ενεργειακό σχεδιασμό, που το χαρακτηρίζει η ευαίσθητη ένταξη του στο χώρο και η αρμονική συνύπαρξη του με τα αρχαιολογικά κατάλοιπα που βρέθηκαν εκεί. Η μεταφορά της δημοτικής Αρχής στην παλιά πόλη θα συμβάλει δυναμικά και ευεργετικά στη διαδικασία επαναδραστηριοποίησης και ενίσχυσης του ρόλου της ως το φυσικό, παραδοσιακό ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας.

Το τμήμα αρχαιοτήτων έχει εγκλωβίσει τις πόλεις μας από το να αναπτύσσονται για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ποιότητα ζωής και την ίδια ώρα να φορολογεί τους πολίτες με εκατομμύρια ευρώ αφού κατάσχεσε γη που σήμερα η αξία της ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια. Αυτές είναι οι πόλεις που ονειρεύονται εκεί στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, ένα απέραντο «μουσείο» χωρίς καμία ανάπτυξη και χωρίς κανένα ίχνος ανθρώπινης ύπαρξης ώστε οι μελλοντικοί αρχαιολόγοι να διερωτώνται γιατί οι άνθρωπο εγκατέλειψαν τα κέντρα των πόλεων τους και δεν προόδευσαν.

Σημ. Το έργο έχει ανατεθεί στην εταιρεία Lois Builders

Keywords
Τυχαία Θέματα