Ανάμεσα σε Αναστασιάδη και Λιλλήκα επιλέγουν στις 4 Νοεμβρίου οι Οικολόγοι

13:25 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη ή του Γιώργου Λιλλήκα στις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές θα αποφασίσει στις 4 Νοεμβρίου το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλονιστών, σε εκλογική συνδιάσκεψη του Κινήματος.

Όπως ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου, ύστερα από αξιολόγηση από την Πολιτική Επιτροπή, εσωτερικής δημοσκόπησης που έγινε στα

πλαίσια του Έκτακτου Παγκυπρίου Συνέδριου την περασμένη Κυριακή, το Κίνημα αποφάσισε όπως γίνουν συναντήσεις με τους υποψηφίους Νίκο Αναστασιάδη και Γιώργο Λιλλήκα, όπως προκρίθηκαν στην εσωτερική δημοσκόπηση, ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης και να ανταλλαγούν απόψεις για τα θέματα που ηγέρθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Οικολόγων.
Πρόσθεσε ότι στις συναντήσεις με τους κ. Λιλλήκα και Αναστασιάδη θα γίνει περαιτέρω συζήτηση σε κύρια θέματα πολιτικής όπως το Κυπριακό και η οικονομία, με ιδιαίτερη έμφαση στις θέσεις των υποψηφίων για το μνημόνιο.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θα ζητήσει την υποστήριξη των δύο υποψηφίων στην πρότασή του για υιοθέτηση της φόρμουλας 3:2:1 (κάθε τρία ευρώ περικοπών να αντιστοιχούν 2 ευρώ φορολογίας και 1 ευρώ υπέρ της ανάπτυξης) και ιδιαίτερα των προτάσεων του για την πράσινη ανάπτυξη και τις πράσινες θέσεις εργασίας.
Η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι η Πολιτική Επιτροπή συζήτησε και την τρίτη επιλογή που έδειξε η εσωτερική δημοσκόπηση, δηλαδή την αυτόνομη κάθοδο και αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Όπως αναφέρθηκε, η εκλογική συνδιάσκεψη του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, είναι σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος το αρμόδιο όργανο για την απόφαση στήριξης υποψηφίου μη μέλους του Κινήματος με την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρώσει υποστήριξη του 60% των παρόντων.
Η συνδιάσκεψη προγραμματίζεται για την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο «Θάλασσα» στην Ακτή του Κυβερνήτη στις 10.30 πμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα