Σε εξέλιξη οι επαφές του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Αθήνα

12:42 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε για 55 λεπτά με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Κυβέρνησης στον κ. Σαμαρά

και στη συνέχεια οι δύο άνδρες μίλησαν κυρίως για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Συρία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έθεσε, εκ νέου στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και το θέμα της εισόδου από τα ελληνο-τουρκικά σύνορα εκατοντάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά καθημερινά, ζητώντας από τις τουρκικές αρχές να επιδείξουν μεγαλύτερη συνεργασία στην προσπάθεια αποτροπής των παράνομων αυτών των εισόδων στο ελληνικό έδαφος.

Ακολουθεί η συνάντηση του κ. Νταβούτογλου με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά την οποία θα εξεταστεί και η πορεία της προετοιμασίας της συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, το οποίο θα διεξαχθεί στην Τουρκία το 2013. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και στη Συρία.  Μετά από τη συνάντηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, οι κ. Αβραμόπουλος και Νταβούτογλου θα προβούν σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, γύρω στις 13:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα