Ανακρίνονται 5 ύποπτοι για την υπόθεση των 24 κιλών κάνναβης και των 3 κιλών κοκαΐνης

08:10 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Αστυνομία συνέλαβε και ανακρίνει, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων πέντε άτομα για την υπόθεση εντοπισμού 24 κιλών κάνναβης και 3 κιλών κοκαΐνης, πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των ναρκωτικών και οι πρώτες συλλήψεις έγιναν χθες γύρω στο μεσημέρι στην περιοχή Αλάμπρας – Πέρα χωριού και η σύλληψη των δύο πρώτων υπόπτων που κατείχαν τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατέστη δυνατή μετά από καταδίωξη,

αφού οι δύο ύποπτοι αποπειράθηκαν να διαφύγουν οδηγώντας τα οχήματα τους.

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας οι δύο πρώτοι ύποπτοι παρέλειψαν να σταματήσουν σε σήμα Αστυνομικών που διενεργούσαν έλεγχο για ναρκωτικά, καταδιώχθηκαν και έγινε κατορθωτή η ανακοπή τους.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι σε έρευνα που ακολούθησε στα οχήματα τους βρέθηκε στο αυτοκίνητο του πρώτου ένα πιστόλι, ποσότητα εκρηκτικών υλών, 85 γραμμάρια κάνναβης και 85 γραμμάρια κοκαΐνης.

Στο όχημα του δευτέρου υπόπτου εντοπίστηκε ένα πιστόλι 24 κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης, συνέχισε, προσθέτοντας ότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πρώτου υπόπτου στην περιοχή της Λευκωσίας, βρέθηκαν συνολικά 2 κιλά κοκαΐνης, 210 γραμμάρια κάνναβης και ποσότητα εκρηκτικών υλών, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του δεύτερου υπόπτου βρέθηκαν άλλα 3 γραμμάρια κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης.

Η εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι ο ένας εκ των άλλων υπόπτων συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα παράνομης κατοχής ναρκωτικών (1 γραμμάριο κάνναβης).

Καταλήγοντας ανέφερε ότι οι πέντε συλλήψεις έγιναν με δικαστικά εντάλματα για διερεύνηση υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, παράνομη κατοχή ναρκωτικών, παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.

*Προσάγονται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στις 10.30 οι πέντε ύποπτοι

Keywords
Τυχαία Θέματα