Κυβέρνηση και εποπτικές αρχές “σφύριζαν αδιάφορα”, δήλωσε ο Φ. Κωνσταντίνου

20:37 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Φύτος Κωνσταντίνου δήλωσε την Τετάρτη «ότι μπορούσαν να γίνουν πολλά για να αποτρέψουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, όπως η Κυβέρνηση να μην σφύριζε αδιάφορα και οι εποπτικές αρχές να μην αφήσουν τις τράπεζες να ενεργήσουν με τον τρόπο που ενήργησαν».

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού. ο κ.

Κωνσταντίνου είπε ότι «η συνταγή στην οποία βασίζεται το Μνημόνιο της Κύπρου με την Τρόικα, δεν είναι καθόλου πρωτότυπη και είναι η ίδια συνταγή που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες και που απέτυχε παταγωδώς».

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι είναι «η συνταγή που βασίζεται στον άκριτο περιορισμό του ρόλου του κράτους, στην ασυδοσία της αγοράς, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην μείωση του κόστους εργασίας και στην περιστολή του κοινωνικού κράτους, πολιτικές οι οποίες οδηγούν σε αυξημένη ανεργία, σε περισσότερη ύφεση και σε πολιτική αποσταθεροποίησης».

«Δυστυχώς η απελθούσα Κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύει την Κυπριακή Δημοκρατία από την λαίλαπα και παραδίδει την κυπριακή οικονομία δέσμια ακραίων ιδεολογικών αγκυλώσεων ενώ η παραδοξότητα αυτής της εξέλιξης έγκειται στο ότι η απερχόμενη Κυβέρνηση παρουσιαζόταν ως ο αντίποδας αυτών των προσεγγίσεων, όμως στην πράξη, δυστυχώς, διαψευστήκαμε όλοι μας», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στο ΚΣ ΕΔΕΚ και είπε ότι «στηρίζει έναν υποψήφιο ο οποίος παρουσιάζεται δήθεν αντιμνημονιακός, εκ του ασφαλούς και από την καρέκλα του επιτελείου του, αφού δεν κατάφερε, καν, να πείσει το κόμμα που τον στηρίζει».

Για τα θέματα Αμυνας, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «η επένδυση στην άμυνα είναι ταυτόσημη με την διαφύλαξη της ασφάλειας και της κυριαρχίας της Κύπρου η οποία έχει ασπίδα της την Εθνική Φρουρά που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να την χρησιμοποιήσουμε ποτέ, όμως πρέπει να την συντηρούμε σε άριστη κατάσταση, ώστε να μην επιτρέπει σε κανένα ότι μπορεί να προσβάλει την κυριαρχία μας» για αυτό και θέματα άμυνας, πρέπει να μείνουν μακριά από οικονομικές περισυλλογής.

Keywords
Τυχαία Θέματα