Ανακοινώθηκαν τα 18 νέα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα

16:08 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τον κατάλογο των 18 εταιρειών που θα δημιουργηθούν από τις συγχωνεύσεις των υφιστάμενων 93 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, ύστερα από πρωινή σύσκεψη εκπροσώπων όλων των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων – μελών της Τράπεζας.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα η

στρατηγική αναδιάρθρωσης, που συμφωνήθηκε κατά τις πρόσφατες διαβουλεύσεις που είχε η Τρόικα με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, βάσει της οποίας θα ετοιμαστεί το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έναρξη της άμεσης υλοποίησης των προνοιών του Σχεδίου για τις συγχωνεύσεις των 93 εταιρειών και τη δημιουργία 18 νέων εταιρειών.

Στο μεταξύ ο Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέσα σε λογικά χρονικά περιθώρια το Συνεργατικό Κίνημα σταδιακά ή ΕΦΑΠΑΞ θα επανακτήσει τις μετοχές του οι οποίες θα επανέλθουν στα μέλη του.
Σύμφωνα με τον κατάλογο των συγχωνεύσεων των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ) στην Επαρχία Λευκωσίας θα λειτουργούν ως ΣΠΙ (1) η ΣΠΕ Στροβόλου, στην οποία συγχωνεύονται το Συνεργατικό Ταμιευτήριο (ΣΤ) Επαγγελματικών Κλάδων και Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΤΕΚΕΚ) και το ΣΤ Πολυτέκνων Λτδ, (2) η ΣΠΕ Λήδρα στην οποία συγχωνεύονται η ΣΠΕ Καϊμακλίου και το ΣΤ Εργαζομένων Κύπρου (ΣΤΕΚ) Λτδ., (3) η Περιφερειακή ΣΠΕ Λευκωσίας στην οποία συγχωνεύονται η ΣΠΕ Λατσιών, η ΣΠΕ Γερίου και η ΣΠΕ Αγίου Αμβροσίου (Κερύνειας), (4) το ΣΤ Λευκωσίας στο οποίο συγχωνεύονται η ΣΠΕ Δυτικής Λευκωσίας, η ΣΠΕ Κοκκινοτριμιθιάς, η ΣΠΕ Κακοπετριάς-Γαλάτας, το ΣΤ Σολιάς Λτδ, το ΣΤ Μαραθάσας Λτδ και το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αγίας Μαρίνας, Κορμακίτη, Καρπασίας, Ασωμάτου)Λτδ.

Επίσης στην επαρχία Λευκωσίας θα λειτουργούν η (5) ΣΠΕ Ταμασσού & Μαχαιρά στην οποία συγχωνεύονται η ΣΠΕ Πίστεως, το ΣΤ Πιτσιλιάς Λευκωσίας Λτδ, η ΣΠΕ Ορεινής, η ΣΠΕ Παλαιχωρίου και η ΣΠΕ Μαδαρής, (6) η ΣΠΕ Λακατάμιας στην οποία συγχωνεύονται η ΣΠΕ Δευτεράς-Ανάγυας και το ΣΤ Ιδιωτικών Εργατοϋπαλλήλων Κύπρου Συνεργατικό Ταμιευτήριο (ΣΥΤΙΕΚ) Λτδ και (7) το ΣΤ Αστυνομικών Κύπρου Λτδ στο οποίο θα συγχωνευθεί το ΣΤ Μελών Κυπριακού Στρατού Λτδ.

Επίσης θα λειτουργούν (8) το ΣΤ Υπαλλήλων Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου Λτδ, στο οποίο θα συγχωνευθούν το ΣΤ Υπαλλήλων Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου Λτδ και το ΣΤ Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου Λτδ και η (9) ΣΟΤΑΔΥΚ, στην οποία θα συγχωνευθούν το ΣΤ Δημοσίων Υπαλλήλων Λεμεσού Λτδ, το ΣΤ Κυβερνητικών Εργατών Κύπρου Λτδ. (ΣΤΑΚΕΚ) και το ΣΤ Δημοσίων Υπαλλήλων Λάρνακας Λτδ και (10) το ΣΤ Δασκάλων Κύπρου Λτδ στο οποίο θα συγχωνευθεί η ΣΤΕΛΜΕΚ (Συνεργατικό Ταμιευτήριο Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Λτδ.

Στην επαρχία Λάρνακας θα λειτουργεί (1) η ΣΠΕ Μακράσυκας στην οποία θα συγχωνευτούν η ΣΠΕ Βασιλικού Πεντάσχοινου, η ΣΠΕ Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΣΤ Καρπασίας Λτδ, η ΣΠΕ Ακανθού και το ΣΤ Λύσης Λτδ και (2) η ΣΠΕ Αλληλεγγύης στην οποία θα συγχωνευτούν η ΣΠΕ Αθηαίνου, η ΣΠΕ Περιοχών Σταυροβουνίου Λευκάρων και η ΣΠΕ Λειβαδιών Λάρνακας.

Επίσης (3) το ΣΤ Αμμοχώστου Λτδ στο οποίο θα συγχωνευτούν η ΣΠΕ Κοντέας, η ΣΠΕ Συνεργασίας Κιτίου -Περβολιών – Τερσεφάνου – Μενεού, το ΣΤ Λάρνακας Λτδ και ο Συνεργατικός Οργανισμός Πρωτοβουλία Γυναικών Κύπρου Λτδ.
Στην επαρχία Λεμεσού θα λειτουργούν (1) η ΣΠΕ Κυπερούντας στην οποία θα συγχωνευτούν η ΣΠΕ Ημιορεινής Λεμεσού, η ΣΠΕ Ορεινής Πιτσιλιάς, η ΣΠΕ Ορεινών Θερέτρων Λεμεσού, η ΣΠΕ Κρασοχωριών, το ΣΤ Πελενδρίου Λτδ και η ΣΠΕ Αγρού, και (2) η ΣΠΕ Μέσα Γειτονιάς, στην οποία θα συγχωνευτούν η ΣΠΕ Κουρίου, η ΣΠΕ Ύψωνα –Λόφου, η ΣΠΕ Ανατολικής Λεμεσού, η ΣΠΕ Πισσουρίου, η ΣΠΕ Μόρφου και η ΣΠΕ Τραχωνίου Κολοσσίου. Επίσης θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει (3) το ΣΤ Λεμεσού Λτδ.

Στην επαρχία Ελεύθερης Αμμοχώστου θα λειτουργεί (1) η ΣΠΕ Παραλιμνίου στην οποία θα συγχωνευτούν η Περιφερειακή ΣΠΕ Αμμοχώστου, η ΣΠΕ Σωτήρας Αμμοχώστου, η ΣΠΕ Αγίας Νάπας, το ΣΤ Άχνας Λτδ. (Δασάκι Άχνας) Λτδ, η ΣΠΕ Ξυλοφάγου, η ΣΠΕ Αυγόρου, η ΣΠΕ Λιοπετρίου, η ΣΠΕ Ορμήδειας και η ΣΠΕ Ξυλοτύμπου.

Στην επαρχία Πάφου θα λειτουργεί (1) το Ελληνικό ΣΤ Πάφου Λτδ στο οποίο θα συγχωνευτούν η ΣΠΕ Γεροσκήπου και Ανατολικής Πάφου, η ΣΠΕ Περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς, η ΣΠΕ Χλώρακας – Κισσόνεργας, η ΣΠΕ Πέγειας, η ΣΠΕ Κάτω Πάφου, η ΣΠΕ Στρουμπίου, η ΣΠΕ Πωμού – Τυλληρίας, η ΣΠΕ Σταυρός Μίνθης, η ΣΠΕ Γιόλου, η ΣΠΕ Σίμου, η ΣΠΕ Λαόνας, η ΣΠΕ Αμαργέτης και Περιχώρων, η ΣΠΕ Περιφέρειας Χρυσορογιάτισσας, η ΣΠΕ Πολεμίου και η ΣΠΕ Κουκλιών.

Στο μεταξύ ο Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης κληθείς μετά την πρωινή σύσκεψη να σχολιάσει εκτιμήσεις οικονομολόγων ότι οι μετοχές του Συνεργατισμού δεν θα ξαναπεράσουν στα χέρια των Συνεργατικών ανέφερε πως «με όλο το σεβασμό προς τους οικονομικούς αναλυτές ούτε εκείνοι μπορούν να με πείσουν εμένα, ούτε εγώ σίγουρα μπορώ να τους πείσω εκείνους».

«Εξέφρασα και εξακολουθώ να εκφράζω τη βεβαιότητα ότι μέσα σε λογικά χρονικά περιθώρια το Συνεργατικό Κίνημα σταδιακά ή ΕΦΑΠΑΞ θα επανακτήσει τις μετοχές του οι οποίες θα επανέλθουν στα μέλη του», ανέφερε.

«Εκείνος ο οποίος μπορεί να πείσει και εμάς και εκείνους είναι ο χρόνος ο οποίος θα διαρρεύσει και τί θα επισυμβαίνει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που θα τρέχει. Εμείς δεν είπαμε ότι στα πέντε χρόνια, ούτε στα τρία θα είμαστε έτοιμοι ούτε προσδιορίσαμε χρονική στιγμή της επαναγοράς των μετοχών από το κράτος»,σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα