Αν είμαι ένοχος να επαναφέρουν τη θανατική ποινή, είπε ο Γρηγορίου στη δίκη για το φόνο του Αντη

17:42 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Α΄ κατηγορούμενος για το φόνο του Αντή Χατζηκωστή Ανδρέας Γρηγορίου Κασάπης, αντεξεταζόμενος κατά τη δικάσιμο της Πέμπτης επανέλαβε πολλές φορές ότι είναι αθώος στις κατηγορίες που τον βαραίνουν αναφέροντας μάλιστα πως εάν τα όσα του καταλογίζει με τις καταθέσεις και τη μαρτυρία του,  ο υπό προστασία κύριος μάρτυρας κατηγορίας Φάνος Χαζηγεωργίου, αληθεύουν, ζητά την επαναφορά τη θανατικής καταδίκης και να του την επιβάλουν.

«Είμαι αθώος ουδεμία σχέση έχω με το φόνο», είπε αναφέροντας ότι «εάν υπάρχει έστω και ίχνος αλήθειας στα όσα μου καταλογίζει ο Φάνος και η ποινή

για αυτά είναι ισόβια, ζητώ επιστροφή της θανατικής ποινής και το ζητώ ενόρκως».

Η δικηγόρος της Δημοκρατίας Ελενα Κλεόπα συνέχισε την αντεξέταση καλώντας τον μάρτυρα να απαντήσει για τον τρόπο που απέκτησε τα μηχανοκίνητα που βρέθηκαν εγγεγραμμένα στο όνομα του. Ο υπόδικος είπε ότι κάποια από αυτά τα απέκτησε με άλλες πράξεις, είτε πουλώντας επιχειρήσεις, είτε άλλα, οχήματα, είτε συμφωνίες.

Για αυτοκίνητο μάρκας Range Rover το οποίο διατήρησε επ’ ονόματι του μόνο 19 μέρες, ο Γρηγορίου είπε στο Δικαστήριο ότι κάποιος φίλος του, του χρωστούσε χρήματα και του το μεταβίβασε και όταν τον εξόφλησε, ο Κασάπης του το επέστρεψε.

Στην υποβολή της κ. Κλέοπα ότι αυτό συνιστά τοκογλυφία, ο κατηγορούμενος είπε πως ήταν εξασφάλιση.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε επίσης στον κατηγορούμενο ότι το κρεοπωλείο που δηλώνει ως την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα αποτελεί βιτρίνα για τις άλλες δραστηριότητες του όπως η προστασία στα νυχτερινά κέντρα και η τοκογλυφία, και ότι ο Φάνος Χατζηγεωργίου ήταν στη δούλεψη του για να κάνουν αυτές τις δουλειές. Ο  Γρηγορίου ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέει η δικηγόρος της Δημοκρατίας.

Στην υποβολή ότι έστειλε  2.500 ευρώ στον Γρηγόρη Ξενοφώντος (Δ΄ κατηγορούμενο)  με τον Πέτρο Κερτίκκη για να φύγει από την Κύπρο, όταν ο Χατζηγεωργίου τον ενημέρωσε πως ο Ξενοφώντος ήταν έτοιμος «να σπάσει», ο Γρηγορίου είπε πως η κατηγορούσα αρχή έπρεπε να φέρει μάρτυρα τον Κερτίκκη για να δώσει μαρτυρία.

Σε ό,τι αφορά τον Αναστάσιο Κρασοπούλη (Β΄κατηγορούμενο), ο Γρηγορίου ανέφερε ότι ήξερε ότι δούλευε στο δημόσιο στο Τμήμα Χωρομετρίας και ότι ασχολείτο με το Ταμασιάνα και με κτηματικές αγοραπωλησίες.

Ερωτώμενος είπε ακόμα πως γνώριζε ότι ο Κρασοπούλης και η οικογένεια του κατείχαν μετοχές του «Σίγμα». Ανέφερε ότι η κατοχή των μετοχών από την οικογένεια Κρασοπούλη περιήλθε σε γνώση του, όταν μια μέρα ο Κρασοπούλης επισκέφθηκε το κρεοπωλείο του και βιαζόταν να φύγει επειδή όπως του είχε  πει ο Κρασοπούλης έπρεπε να πάει σε συνεδρία του ΔΣ του σταθμού.

«Σου λέω ότι απασχολούσαν το Β’ κατηγορούμενο οι μετοχές του Σίγμα και σου είχε πει ότι προσπαθούσε να  πάρει τον έλεγχο του Σίγμα, επειδή είχε χάσει 4 εκατομμύρια», είπε στον κατηγορούμενο η κ. Κλεόπα.

Ο Γρηγορίου αρνήθηκε ότι γνώρισε πως ο Κρασοπούλης έκανε ενέργειες ώστε να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών του Σίγμα, ανέφερε όμως πως ο Κρασοπούλης του εί

Keywords
Τυχαία Θέματα