Άμεσα έπρεπε να έχουν τα μέτρα ανάπτυξης τα κόμματα, δηλώνει ο Γ. Περδίκης

12:43 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την Κυβέρνηση κάλεσε σήμερα, με δηλώσεις του στη Βουλή ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια γύρω από τη συνεργασίας της με τα κόμματα.

“Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία της με τα κόμματα”, είπε ο κ. Περδίκης.
Δεν είναι δυνατόν, πρόσθεσε, “να παίρνονται αποφάσεις για επικοινωνία με τα κόμματα για παράδοση θέσεων

και προτάσεων από την Κυβέρνηση και να υπάρχει όλη αυτή η καθυστέρηση στην κατάθεση αυτών των προτάσεων”.

Μειώνεται, είπε, ο χρόνος για να μελετηθούν αυτές οι προτάσεις.
“Σήμερα καλούμαστε να τοποθετηθούμε επί των προτάσεων ανάπτυξης της Κυβέρνησης βασιζόμενοι για άλλη μια φορά πάνω σε διαρροές προς τον Τύπο και σε ελλιπείς πληροφορίες και αυτό είναι ένα πρώτο σημείο το οποίο ως Οικολόγοι είμαστε υποχρεωμένοι να το καταγράψουμε ως αρνητικό”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “μολύνει τις προοπτικές του διαλόγου”.

“Ένα σχέδιο αναπτυξιακών μέτρων 300 εκ. αν μιλούμε για τέσσερα χρόνια διάρκεια προγράμματος για μας ως Κίνημα Οικολόγων είναι πολύ λίγο απέναντι στα πολλά, πολλά, πολλά εκατομμύρια τα οποία συνιστούν περικοπές και φορολογίες”, είπε ο κ. Περδίκης. Υπενθύμισε ότι η φόρμουλα των Οικολόγων προβλέπει για κάθε 3 ευρώ περικοπές, 2 ευρώ φορολογίες και 1 ευρώ για την ανάπτυξη.
Θέλουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης να συνδέεται με τις περικοπές και τις φορολογίες και να είναι μέρος του μνημονίου και να υπάρχει δέσμευση, αλλά και έλεγχος από την Τρόικα για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος.

Δεν θέλουμε για παράδειγμα όλα αυτά τα εκατομμύρια που ανακοινώθηκαν να διατεθούν κατά τρόπο άδικο, μη αποτελεσματικό και μη παραγωγικό, ανέφερε.
Απαντώντας σε σχόλιο ότι η Κυβέρνηση δήλωσε χθες πως τα έγγραφα θα δοθούν στα κόμματα σήμερα, ο κ. Περδίκης είπε ότι “σε αντίθεση με κάποιους άλλους εργαζόμαστε από τις 7 το πρωί”. Εχει, πρόσθεσε, “φτάσει το μεσημέρι, το μισό σήμερα έχει περάσει σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη”.

Θέλουμε, επανέλαβε, “αυτές οι προτάσεις να εξεταστούν και να μελετηθούν”.
Διαφορετικά, προειδοποίησε, “η συζήτηση που θα κάνουμε τη Δευτέρα για αυτά τα θέματα της ανάπτυξης θα είναι πάλι ελλιπής και έχουμε και αντιπροτάσεις”.

“Είναι τόσο δύσκολο όταν παρθεί μια απόφαση σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, την ίδια ώρα αυτή η απόφαση να μεταφέρεται και στα κόμματα;”, διερωτήθηκε. Εκτός αν, συμπλήρωσε, μεταξύ της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και της ενημέρωσης των κομμάτων μεσολαβεί κάτι άλλο”.
Και αν μεσολαβεί, ανέφερε, “η ενημέρωση της Τρόικας και της κας Λαγκάρντ πάλι καλά, αν μεσολαβεί η ενημέρωση της Εζεκίας Παπαϊωάννου και η έγκρισή της, εκεί προκύπτει ένα θέμα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα