Διαμαρτυρία Τ/κ συντεχνιών για προβλήματα στην εκπαίδευση

12:03 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τουρκοκυπριακές συντεχνίες του «δημόσιου» τομέα πραγματοποίησαν χθες στα κατεχόμενα διαδήλωση, αρχικά μπροστά από το «υπουργείο οικονομικών» και αργότερα μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» σε σχέση με προβλήματα στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών αρχικά πήγαν στο «υπουργείο οικονομικών» όπου θα είχαν συνάντηση με τον «υπουργό οικονομικών» και όταν αυτός δεν παρουσιάστηκε έκαναν λόγο για έλλειψη σοβαρότητας και σεβασμού.

Όταν αργότερα προχώρησαν μέχρι το

«πρωθυπουργικό γραφείο» όπου δεν επιτράπηκε η είσοδος ούτε σε αυτούς αλλά και αργότερα ούτε στον Τύπο, οι συντεχνίες έκαναν λόγο για παρεμπόδιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας λόγου και της πληροφόρησης.

Ο πρόεδρος της KTAMS Αχμέτ Καπτάν δήλωσε ότι γίνεται εμπαιγμός των εργαζομένων και όπως είπε με την καλή θέληση δεν χορταίνει ένα άδειο στομάχι.

Ο Μεχμέτ Όζκαρντάς, πρόεδρος της KAMUSEN, είπε ότι παρόλο που ο «υπουργός οικονομικών» γνώριζε για την προγραμματισμένη συνάντηση με τις συντεχνίες δεν εμφανίστηκε και αυτό – όπως είπε – αποτελεί μεγάλη ασέβεια.

Ο πρόεδρος του KTÖS Γκιουβέν Βάρογλου δήλωσε ότι η «κυβέρνηση» έχει διαλύσει την οικονομία, τον τομέα της ιατρικής περίθαλψης και την παιδεία.

Μετά από μια ώρα διαδήλωσης, οι συντεχνίες πληροφορήθηκαν ότι ο «πρωθυπουργός» θα πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί τους την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα