Αλλάξτε τις καλοκαιρινές συνήθειες ύπνου των παιδιών πριν την έναρξη των σχολείων

12:02 4/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τα παιδιά θα πρέπει να αλλάξουν τις καλοκαιρινές συνήθειες ύπνου. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να καταλήξουν να υποφέρουν από έλλειψη ύπνου που θα μπορούσε να επηρεάσει τη σχολική τους απόδοση, σημειώνουν ειδικοί της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου.

Είναι δύσκολο να φέρει κάποιος νωρίτερα την ώρα του ύπνου, ενώ όταν έχει καθιερωθεί κάποιο πρόγραμμα, μπορεί να χρειαστούν μέρες ή εβδομάδες για να αναπτυχθεί ένα καινούργιο. Δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε μια νύχτα. Όπως είναι αναμενόμενο, κατά τις πρώτες εβδομάδες του σχολείου, πολλά

παιδιά και έφηβοι δεν κοιμούνται αρκετά, δηλώνει ο Dr.Daniel Glaze, ειδικός στον παιδικό ύπνο, του νοσοκομείο Παίδων του Τέξας.

Η αλλαγή από τις συνήθειες ύπνου κατά τους μήνες των διακοπών σε πρόγραμμα σχολικής χρονιάς σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη προσαρμογής των παιδιών. Ο ειδικός Ralph Downey, προτείνει οι έφηβοι να αρχίσουν να προσαρμόζουν την ώρα του ύπνου και του ξυπνήματος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν την έναρξη του σχολείου….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα